Noslēgušies rekonstrukcijas darbiem Sarkanmuižas pļavā mītošai figurālai skulptūrai Ziedu gotiņa, kuras tērpu šogad rotā gandrīz deviņi tūkstoši ziedu.

Pateicoties ļoti čaklajai dārznieku komandai, darbi noslēgušies par veselu nedēļu ātrāk, nekā tika plānots. Rekonstrukcijas laikā tika salabots gotiņas karkass, nomainīta un ar komposta zemi papildināta augsne, nomainīta laistīšanas sistēma un visbeidzot arī sastādītas viengadīgās puķes.

Gotiņas tērpu rotā vairāk nekā 8 700 viengadīgās puķes – ložņu cekuliņš, leduspuķes, samtenes un sedumi dažādās krāsās – sarkaniem, oranžiem un zaļiem ziediem. Savukārt gotiņas priekšpusi rotās sarkani un balti ziedi, tādējādi veidojot Latvijas karoga krāsas. Lai nodrošinātu ziedu noturību, augsnes maisījums ir bagātīgi gatavots no auglīgās augsnes, komposta zemes un kūdras substrāta, pievienojot ilgās iedarbības minerālmēslus.

Figurālās ziedu skulptūras Ziedu gotiņa augstums ir 4 metri, savukārt garums - 7 metri. Tā ir nodrošināta ar automatizētu laistīšanas sistēmu un vakara stundās būs izgaismota. Laistīšanas sistēmu atjaunoja SIA Santeko, kas pilsēta remontē un uztur laistīšanas sistēmas. Atbildīgo ziedu skulptūras veidošanas darbu veica Ventspils labiekārtošanas kombināta puķu sievas, savukārt ziedi tika piegādāti no stādu audzētavas Sedumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: