Šogad Ventspils pilsētas pludmales daļā, kurā strādā Glābšanas dienests, ir ieviests jauns drošības zīmju lietojums atbilstoši Starptautiskās glābšanas federācijas krāsām.

1. Sarkans virs dzeltens – Peldēties atļauts;

2. Dzeltens virs sarkana – Peldēties aizliegts;

3. Sarkans virs dzeltena kopā ar dzeltenu karogu – Peldēties bīstami.

Uzmanība jāpievērš uz pludmales ziņojumu dēļa izvietotai informācijai! Apmeklētāji aicināti ierodoties pludmalē, iepazīties ar noteikumiem, kas izvietoti stendā pie Centrālās ieejas Nr.4.

Paralēli pie katras ieejas, tāpat, kā iepriekšējos gados, būs izvietoti stendi ar ieejas numerāciju, kuros tiks izvietotas drošības zīmes - zaļā, sarkanā un dzeltenā krāsā, norādot informācija par to, vai konkrētajā dienā ir atļauts vai aizliegts peldēties, kā arī vai tas ir bīstami.

Šādu informatīvo karogu sistēmu paredz starptautiskais standarts ISO 20712, un tā piemērošanu ieteica Latvijas pludmales glābēju asociācija, kas ir starptautiskās glābēju asociācijas biedrs. Asociācijas pārstāvji 2017. gadā veica pludmales drošības novērtējumu un uz tā pamata izstrādāta četru gadu Rīcības programma ieteikumu ieviešanai.

Neskaidrību gadījumā par drošību pludmalē var vērsties Ventspils pludmales Glābšanas dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Cuca 17.05.2019, 11:01:31

    Tik saprotami ka bail paliek.

  • 0
    Cuca 17.05.2019, 11:06:23

    Ko nozīmē un kādas ir sekas karogam "peldēties aizliegts" un "peldēties bīstami" ?

  • 0
    keda 17.05.2019, 11:21:35

    buļ buļ buļ... ?

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 17.05.2019, 15:18:03

    Norādītās drošības karogu krāsas tiek izmantotas starptautiskās pludmalēs, tādēļ pakāpeniski arī mūsu pludmale tiek pielāgota prasībām, lai jebkurš iebraucējs un tūrists orientētos drošības zīmēs. Karogs pēc atbilstošām starptautiskās drošības standarta prasībām (sarkans ar dzeltenu) ir karoga mastā pie centrālās pludmales ieejas. Tāpat pie katras Zilā karoga pludmales ieejas, kuras zonā darbojas Glābšanas dienests, ir izvietots ieejas stends ar ieejas numuru, kurā tiks atspoguļota aktuālā informācija - konkrētās dienas ūdens temperatūra un informācijas zīme, tāpat, kā līdz šim saglabāsies uzraksti ar zaļo krāsu - “Peldēties atļauts”, ar dzeltenu krāsu “ Peldēties bīstami” un ar sarkanu krāsu “Peldēties aizliegts”.

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 17.05.2019, 15:18:09

    Satraukumam nav pamata un ieejot pludmalē šī informācija visiem būs skaidra, bet kas attiecas uz tūristiem, kas pieraduši pie starptautiska drošības zīmju standarta, būs karogu mastā uzvilkts atbilstošo krāsu karogs. Šādu starptautisko karodziņu sistēmu izmanto citās Eiropas valstī un arī Latvijā, piemēram, Jūrmalā šāda sistēma darbojas jau vismaz 5 gadus.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 20.05.2019, 15:14:51

    Kā jau iepriekš esam informējuši, tad norādītās drošības karogu krāsas tiek izmantotas starptautiskās pludmalēs, tādēļ pakāpeniski arī mūsu pludmale tiek pielāgota prasībām, lai jebkurš iebraucējs un tūrists orientētos drošības zīmēs.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 20.05.2019, 15:15:02

    Karogs pēc atbilstošām starptautiskās drošības standarta prasībām (sarkans ar dzeltenu) ir karoga mastā pie centrālās pludmales ieejas, informācijas stendā tam ir arī skaidrojums, taču pie katras Zilā karoga pludmales ieejas, kuras zonā darbojas Glābšanas dienests, ir izvietots ieejas stends ar ieejas numuru un, kurā, kā vienmēr, tiek atspoguļota aktuālā informācija - konkrētās dienas ūdens temperatūra un informācijas zīme kā tas ir bijis līdz šim ar zaļo krāsu un uzrakstu “Peldēties atļauts”, ar dzeltenu krāsu “ Peldēties bīstami” un ar sarkanu krāsu “Peldēties aizliegts”, tādēļ satraukumam nav pamata un ieejot pludmalē šī informācija visiem būs skaidra, bet attiecībā par tūristiem, kas pieraduši pie starptautiska drošības zīmju standarta, būs karogu mastā uzvilkts atbilstošo krāsu karogs.
    Peldēties aizliegts nozīmē, ka ūdenī iet nedrīkst un tam ir kāds aktuāls iemesls – bīstami laika apstākļi, sliktas ūdens analīzes vai piesārņojums.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 20.05.2019, 15:15:07

    Peldēties bīstami nozīmē, ka iet peldēties drīkst, taču glābšanas dienests brīdina, ka ir jābūt uzmanīgiem. Visbiežāk tas var būt saistībā ar to, ka ir pārāk lieli viļņi un straumes, dēļ kurām var pakļūt zem ūdens un ir jābūt īpaši piesardzīgiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: