Pēc Lieldienu brīvdienām, 23. aprīlī, plānots atsākt Durbes ielas pārbūves darbus un remontdarbus Kurzemes ielā, kas tika pārtraukti aukstajā laikā.

Durbes ielas pārbūve sākās pagājušā gada septembrī un jāpabeidz sešu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu. Visas ielas garumā tiks atjaunots asfaltbetona segums, izbūvētas vai atjaunotas gājēju ietves un veloceliņš, kā arī lietusūdens kanalizācija un jauns apgaismojums. Krustojumā ar Dīķu ielu tiks uzstādīts jauns luksofors un mainīta satiksmes organizācija pa joslām Durbes ielas krustojumos ar Dīķu, Rūpniecības un Zvaigžņu ielu.

Tuvāko divu nedēļu laikā plānoti satiksmes ierobežojumi pie Zvaigžņu ielas 7, Durbes ielas posmā no Kuldīgas ielas līdz Brīvības ielai un no Brīvības ielas līdz Rāvas ielai. Tāpat uz dažām dienām būs nepieciešams slēgt satiksmi pa Zlēku ielu un iebrauktuves uz Latvijas Naftas uzpildes staciju un automazgātuvi pie Rūpniecības ielas.

2,4 kilometrus garajā Kurzemes ielas posmā no Mazās Kurzemes ielas līdz Embūtes ielai tiek veikta pilna seguma konstrukcijas pārbūve, toskait lietus ūdens kanalizācijas sistēmas pārbūve un apgaismojuma pārbūve. Tiks uzstādītas arī jaunas ceļa zīmes, jauni, pārskatāmāki elektroniskie informācijas tablo par automašīnas svara un ātruma mērījumu, kā arī atsevišķs gaisa un vēja ātruma mērījuma tablo.

Tāpat tiks veikti arī labiekārtošanas darbi, kas ietvers apzaļumošanas darbus un jaunu koku stādīšanu. Būvdarbu laikā satiksmi pārbūves posmā regulēs ar luksoforu.

Atklātajā konkursā par tiesībām veikt remontdarbus Durbes ielā ieguva SIA CTB ar zemāko piedāvāto cenu 1 240 347, 24 eiro. Savukārt līgums par Kurzemes ielas izbūvi noslēgts ar atklātā konkursa uzvarētāju SIA VIA par 3,26 miljoniem eiro. Saskaņā ar līgumu ielu būvniecība jāpabeidz sešu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu ziemas aukstajos mēnešos.

Durbes un Kurzemes ielas izbūve ir vieni no objektiem, ko Ventspils brīvostas pārvalde veic, īstenojot pievedceļu attīstības projektu. Līdz 2022. gadam Ventspilī paredzēta 19 pievedceļu posmu gandrīz 13 kilometru garumā atjaunošana vai izbūve. 85% no pievedceļu attīstības projekta attiecināmajām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Sanija 24.04.2019, 14:19:50

    Kad tad īsti tos darbus plāno pabeigt gan Kurzemes, gan Durbes ielā? Te rakstīts par sešiem mēnešiem, ieskaitot ziemas pārtraukumu, bet gribētos zināt, cik tad daudz vēl palicis ko darīt un kad tad pabeigs? Tā jau prieks par atjaunotām ielām, bet tās satiksmes neērtības tomēr negribas ilgi ciest :)

  • 0
    Ventspils brīvostas pārvalde 25.04.2019, 09:50:40

    Saskaņā ar līgumu darbiem abās ielās jābūt pabeigtiem jūlija vidū. Darbi norit pēc plāna, tātad pilsētas svētkos jau nu pilnīgi noteikti viesi Ventspilī varēs ierasties pa atjaunotām Kurzemes un Durbes ielām :)

  • 0
    sranskis 25.04.2019, 10:02:29

    Atvainojos par naivu jautājumu, bet kur Ventspilī ir Mazā Kurzemes iela? Ne tante Gūgle ne kāds cits tādu ielu neuzrāda!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: