Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā Ventspils novada pagastos plaši svinēs Baltā galdauta svētkus.

Ances kultūras namā plkst. 18 uz tikšanos aicina pagasta amatierteātru lielie un mazie aktieri, bet plkst. 21 sāksies balle. Par ieeju nebūs jāmaksā, spēlēs grupa "Savējie". Piltenes kultūras namā plkst. 14 uzstāsies dziedātāja Katrīna Bindere, būs apskatāmi izstādes "Mans hobijs un aizraušanās" eksponāti, paredzēta tikšanās ar izrādīto priekšmetu īpašniekiem. Vārves pagastā plkst. 11 visi aicināti pulcēties pie sabiedriskā centra Ventavā, kur notiks dziedātājas Ievas Akurateres koncerts. Būs arī vēlīnās brokastis, muzicēs Uldis Sils un Annija Spruģevica.

Popes muižas pagalmā plkst. 13 kopā ar folkloras kopu "Pūnika" varēs izdziedāt tautasdziesmas un ieklausīties Popes pamatskolas vēstures skolotājas Anitas Krūmiņas stāstījumā par Latvijas vēsturi. Jūrkalnes tautas nama pagalmā plkst. 12 uz tikšanos aicina etnogrāfiskais ansamblis "Maģie suiti" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Jūrkalne". Pasākuma dalībnieki aicināti ņemt līdzi cienastu ar stāstu par bērnības garšu. Savukārt plkst. 14 sāksies pārgājiens pa dabas taku "Rīvas loki". Pēc pastaigas varēs baudīt zupu un sadziedāties ar muzikantu Arti Arāju.

Targales pagasta Ovīšos plkst. 16 pie latviskā simbola "Austras koks" uzstāsies folkloras kopas "Kāndla" un kora "Lība" dziedātāji, skanēs dzejas kompozīcija, notiks orientēšanās tuvējā apkārtnē, varēs iet rotaļās. Zlēcenieki svētkos apciemos kaimiņus, plkst. 9 izbraucot no pagasta centra un dodoties vispirms uz Užavu un apskatot bāku, pēc tam ceļš vedīs uz Jūrkalni, novērtējot ekspozīciju "Vētru muzejs", vēlāk Alsungas puse izejot Mežvidu labirintu un Žibgravas veselības taku, iegriežoties arī tējas namiņā.

Puzes kultūras namā plkst. 10 sākies koncerts, kurā uzstāsies pagasta jaunākie iedzīvotāji – pirmsskolēni un pamatskolas audzēkņi. Viņi dziedās gan solo, gan ansamblī, varēs vērot arī dejotāju priekšnesumus. Usmas tautas namā plkst. 14 klātesošie risinās sarunas par dzīvi, bet Užavas estrādē plkst. 12 sāksies pasākums "Kas kait man nedzīvot". Užavnieki svinīgi atklās karoga mastu, uz galda tiks likti pašcepti žograuši un liepziedu tēja, skanēs tautasdziesmas, uzstāsies sieviešu vokālais ansamblis "Saiva" un Ziru amatierteātris, izrādot Anitas Pāvelsones lugu "Dancis ap precībām".

Ugālē svētku koncertā "Lai sedza tautu meita savu dziesmu galdautiņu" "Mežrūpniekos" satiksies folkloras kopas "Urdava", pūtēju orķestra "Ugāle", vidējās paaudzes deju kolektīva "Spiekstiņi", bērnu deju kolektīva "Sauleszaķīši", līnijdeju kolektīva "Margrietiņas" un amatierteātra "Ugāles drāma" pārstāvji. Sākums plkst. 16. Zirās svētkus svinēs 12. maijā, vienlaikus godinot arī māmiņas. Pasākumā "Pie baltā galdauta", kas plkst. 14 sāksies tautas namā, uzstāsies Ziru amatierteātra dziedošie aktieri.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Sanija 26.04.2019, 14:27:13

    Kādi Baltā galdauta pasākumi tad pilsētā būs? Vai Rātslaukumā, kā katru gadu?

  • 0
    Ventspils Kultūras centrs 29.04.2019, 11:29:30

    4.maijā Ventspilī aicinām jūs apmeklēt šos pasākumus:

    • Plkst. 12.00 Rātslaukumā notiks Baltā galdauta svētki. Īpašie viesi- rokgrupa “Menuets”. Pasākumā piedalīsies arī Ventspils Augstskolas deju kolektīvs “Strautuguns” kā arī Ventspils deju kolektīvi “Strautuguns” un “Kurzeme”. Ieeja bez maksas.
    • Plkst. 15.00 Livonijas ordeņa pilī notiks 10. starptautiskā glezniecības plenēra “Agrīnais reālisms” izstādes atklāšana. Ieeja bez maksas.
    • Plkst. 16.00 Teātra namā “Jūras vārti” notiks muzikālas apvienības “Raxtu Raxti” svētku koncerts. Ieeja bez maksas (ieejas kartes uz koncertu pieejamas t/n “Jūras vārti” un Ventspils Kultūras centra kasēs).

  • -2
    Rita Balcere 30.04.2019, 22:56:48

    Un kā ar Baltā galdauta svētkiem Užavā, Jūrkalnē...?

  • -1
    arcus 04.05.2019, 14:30:11

    Vispirms vajadzētu izlasīt komentējamo materiālu un tad uzdot muļķīgus jautājumus!

  • 0
    Kristīne Skrulle 02.05.2019, 13:26:50

    Rakstā ir minēts:
    " Jūrkalnes tautas nama pagalmā plkst. 12 uz tikšanos aicina etnogrāfiskais ansamblis "Maģie suiti" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Jūrkalne". Pasākuma dalībnieki aicināti ņemt līdzi cienastu ar stāstu par bērnības garšu. Savukārt plkst. 14 sāksies pārgājiens pa dabas taku "Rīvas loki". Pēc pastaigas varēs baudīt zupu un sadziedāties ar muzikantu Arti Arāju"

  • 0
    Kristīne Skrulle 02.05.2019, 13:28:40

    Un ir rakstīts arī par pasākumu Užavā.
    "...bet Užavas estrādē plkst. 12 sāksies pasākums "Kas kait man nedzīvot". Užavnieki svinīgi atklās karoga mastu, uz galda tiks likti pašcepti žograuši un liepziedu tēja, skanēs tautasdziesmas, uzstāsies sieviešu vokālais ansamblis "Saiva" un Ziru amatierteātris, izrādot Anitas Pāvelsones lugu "Dancis ap precībām"."

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: