Svētdien, 21. aprīlī Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs jau no pulksten 12 gaida visus lielos un mazos uz kopīgu šūpošanos, Lieldienu zupu, olu krāsošanu, rotaļām, priecīgu pastaigu kopā ar zirgiem, trušiem un citiem zvēriem.

Muzicēs un koncertēs "Lauku muzikanti", Ventspils Mūzika skolas ansamblis "Nošu spēles" (vad. Santa Treilība un Adele Taurīte-Tauriņa), jauniešu vokāli instrumentālais ansamblis "Windy temper" (vad. Sandra Sproģe), bet Puzes kultūras nama folkloras kopa ''Sītava'' gādās, lai visi apmeklētāji ievēro folkloras tradīcijas un ir apaļi kā pūpoli un lunkani kā žagari.

Lieldienu svinētājiem būs iespēja Smiltnieku mājā apskatīt Tautas lietišķās mākslas studijas "Drellītis" ar villaines un jostas, bet Solvitas Zarupskas un viņas audzēkņu darinātos rokavičus jeb maučus un rakstainos cimdus varēs ne tikai vērot izstādē, bet arī tapšanai gaitā, ko demonstrēs pati meistare.

Piejūras brīvdabas muzejā svētku noskaņu līdzēs radīt arī Ventspils skolēnu darbu izstāde "Jautrās Lieldienas" un Ventspils Mākslas skolas audzēkņu darinātie Lieldienu rotājumi. Lieldienas muzejā vadīs “Jogitas pasākumi”, sadarbībā ar Kasparu Brūveli.

Pasākuma apmeklētājus vizinās Mazbānītis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: