Ventspils pilsētas domes sēdē plānots izskatīt grozījumus Ventspils pilsētas attīstības programmas 2014.-2020. gadam Investīciju plānā.

Izskatot Vecpilsētas, tai skaitā Akmeņu ielas kvartāla, turpmāko attīstību, tika secināts, ka šajā teritorijā vispiemērotākais risinājums būtu Akmeņu ielā 5 pēc ēkas rekonstrukcijas izveidot papildu telpas Ventspils Digitālajam centram. Tādējādi Digitālais centrs, kas jau šobrīd organizē 21 tehnoloģiju pulciņu 49 grupām un kurā digitālās prasmes apgūst vairāk nekā 700 ventspilnieku, būtu nodrošināts ar tam nepieciešamajām papildus telpām līdzās esošajai Digitālā centra ēkai. Turklāt jaunās telpas izmantotu gan Digitālā centra apmeklētāji, gan tās būtu iespējams pielāgot Ventspils bibliotēkas pakalpojumu sniegšanai. Ēkas Akmeņu ielā 5 rekonstrukciju un labiekārtojumu nolemts finansēt no Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Lai plānotu racionālu gan Ventspils pilsētas pašvaldības ieguldījumu, gan Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvi, Bērnu bibliotēkas plānotās aktivitātes tiks īstenotas Ventspils Galvenajā bibliotēkā, kā arī daļēji iekļautas gan Gāliņciema bibliotēkā, gan plānotajā izglītības un bērnu atpūtas centrā Kr.Valdemāra ielā 12.

Ņemot vērā Gāliņciema bibliotēkas un Inovāciju un zinātnes centra projektu augsto tehnisko gatavību, kā arī prognozētās izmaksas, Investīciju plānā Eiropas Savienības finansējuma piesaiste plānota tieši šiem projektiem. Izmaiņas lielā mērā saistītas ar būvniecības izmaksu pieaugumu valstī, kas, saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, salīdzinot ar 2017. gadu, palielinājušās par 21,9%.

Grozījumu rezultātā Gāliņciema bibliotēkai papildu tiktu novirzīti 490 tūkstoši EUR, savukārt Zinātnes un inovāciju centra projekta īstenošanai - papildu 1,1 milj. EUR Eiropas Savienības fonda finansējuma.

Investīciju plāns ir daļa no Ventspils pilsētas attīstības programmas un pamats ES fondu finansējuma ieguldījumu veikšanai un projektu īstenošanai.

Plānošanas dokumenti ir pieejami Ventspils pilsētas mājas lapā ventspils.lv sadaļā “Pārvalde”, Publiskie dokumenti”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: