BK "Ventspils" basketbolisti izcīnījuši uzvaru pirmajā FIBA Eiropas kausa astotdaļfināla mačā, turku "Pinar Karsiyaka" savā laukumā pieveicot ar 78:76. Turnīra nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, bet atbildes mačs pēc nedēļas risināsies Izmirā.

Ventspilnieku starta pieciniekā devās Ārons Džonsons, Rihards Lomažs, Māris Gulbis, Džonatans Ārledžs un Usmans Dramē. Rezultātu ar precīzu soda metienu gan atklāja viesi, bet mājiniekiem pirmās ceturtdaļas vidū izdevās iegūt nelielu vadību - Ārledžs ar skaistu slam-dunk panāca 8:4 savas komandas labā. Turpinājumā gan ''Pinar Karsiyaka'' veica 7:0 izrāvienu, pārņemot vadību. Produktīvu sniegumu, iesaistoties spēlē no soliņa, demonstrēja Ronalds Zaķis, kurš guva sešus punktus īsā laikā. Pirmo ceturksni gan ''Ventspils'' noslēdza iedzinēju lomā - 16:17.

Otrās ceturtdaļas sākumā no tālienes trāpīja gan Džonsons, gan Ingus Jakovičs, ļaujot mājiniekiem atjaunot minimālu vadību. Viesu rindās lielākās problēmas ''Ventspils'' aizsardzībai sagādāja Ilkans Karamans, kurš otrās ceturtdaļas vidū jau bija guvis 12 punktus, uzbrūkot grozam ar nevainojamu precizitāti.

Precīzu trīspunktnieku un metienu no groza apakšas mērķī raidīja Gulbis, ļaujot komandai saglabāt četru punktu pārsvaru. Pirmo puslaiku gan uz viļņa noslēdza ''Pinar Karsiyaka'' - divus trejačus pēc kārtas realizēja Seks Henrijs, bet līdz ar puslaika beigu sirēnu grūtu metienu trāpīja Akifs Guvens. Pēc 20 spēlētām minūtēm minimālu vadību gan saglabāja ''Ventspils'' (40:39).

Trešā ceturkšņa sākumā viesi turpināja iesākto, Henrijam trāpot vēl vienu tālmetienu, bet Asemam Marejam trāpot pusāķa metienu un panākot izlīdzinājumu (42:42). Džonsons gan negrasījās ļaut pretiniekiem turpināt izrāvienu, gūstot punktus pats un apgādājot partnerus ar piespēlēm, tomēr ''Pinar Karsiyaka'' izdevās pārņemt iniciatīvu. Viesi turpināja sekmīgi uzbrukt no tālienes, izceļoties Henrijam un Kristoferam Evansam, kurš realizēja tālmetienu pāri pretinieka rokām un divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām panāca Izmiras komandai lielāko pārsvaru spēlē (53:62).

Ventspilniekiem līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam izdevās nedaudz samazināt deficītu, kad no pustālās distances precīzs bija Jānis Bērziņš, soda metienus realizēja Gulbis un groza apakšā pretinieku izmānīja Dramē. Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā ''Ventspils'' atspēlēšanos ar precīzu tālmetienu turpināja Lomažs, bet Gulbis atgrieza mājiniekiem vadību (64:63).

Saspēles vadītājs Džonsons vilka savu komandu uz priekšu uzbrukumā, tomēr komandas biedri bija nedaudz klusāki. Pamatlaika izskaņā ''Pinar Karsiyaka'' bija izdevies iegūt trīs punktu pārsvaru, bet pēc Lomaža lieliskas spēles aizsardzībā Gulbis ar tālmetienu atjaunoja līdzsvaru uz tablo (72:72). Ventspilnieki gan nespēja savākt atlēkušās bumbas pie sava groza, taču iniciatīvu uzbrukumā uzņēmās Lomažs, trāpot sarežģītu metienu pāri pretinieka rokām.

Pēdējā minūtē gan Lomažs uzbrukuma ievadā zaudēja bumbu uz laukuma centra līnijas, un viesi atguva vadību (74:76). Džonsons joprojām bija nekļūdīgs no soda metiena līnijas, nepilnu pusminūti līdz pamatlaika beigām panākot neizšķirtu. Aizsardzībā ventspilnieki aktīvi sedza pretiniekus pa visu laukumu, ejot virsū pa diviem, un taktika atmaksājās - Evanss bumbu pazaudēja. ''Ventspilij'' uzbrukuma realizēšanai palika 5,5 sekundes - Lomažs tika apturēts ar noteikumu pārkāpumu. Latvijas izlases spēlētājs trāpīja abus soda metienus, un atlikušajās 2,4 sekundēs pretinieki vairs nespēja izglābties - ar 78:76 uzvaru svinēja ''Ventspils''.

18 punkti un sešas rezultatīvās piespēles šajā mačā Džonsona kontā, 16 sameta Māris Gulbis, bet ar 14 atzīmējās Lomažs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: