Rīgas sporta manēžā norisinājās Latvijas pašvaldību sporta veterānu - senioru 56. sporta spēļu sacensības vieglatlētikā telpās, kurās piedalījās arī 16 Ventspils pārstāvji, tiekot pie dažāda kaluma godalgām.

Kopumā sacensībās startēja 382 dalībnieki no 34 komandām, kas pārstāvēja ne vien Latviju, bet arī Lietuvu un Igauniju.

Sieviešu konkurencē savā vecuma grupā trīs zelta medaļas ieguva Dace Brakanska, kura bija labākā tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā un augstlēkšanā, Ilga Buntika (attēlā) uzvarēja soļošanā un trīssoļlēkšanā, kā arī bija ceturtā lodes grūšanā, bet Ligitai Ziemanei zelts augstlēkšanā, sudrabs tāllēkšanā un bronza lodes grūšanā. Trīs medaļas arī Gitai Rassai, kura uzvarēja 800 metros, bija otrā 200 m distancē un trešā finišēja 1 jūdzes skrējienā (1609 m).

Ināra Lepse bija trešā 200 m un 800 m skrējienā, Maija Vesele bija otrā trīssoļlēkšanā un ceturtā tāllēkšanā, Līgai Konovalovai 60 un 200 metros sudrabs un piektā vieta tāllēkšanā, Iveta Stankevica bija otrā augstlēkšanā, ceturtā tāllēkšanā, bet 60 metros finišēja piektā. Signe Lauva bija piektā 1 jūdzes skrējienā.

Starp vīriem bez pārsteigumiem par bagātāko sportistu kļuva Valdis Cela, uzvarot 60 metru sprintā, trīssoļlēkšanā un augstlēkšanā. Juris Baraus bija ātrākais 800 m un 1 jūdzes skrējienā, bet Aleksejs Iļjušins un Dainis Kūla uzvarēja lodes grūšanā. Raitim Kozlovskim sudraba medaļa 800 m skriešanā un ceturtā vieta jūdzē, Vadims Drapeza lodes grūšanā bija otrais, bet Aleksandrs Kardis – ceturtais.

Komandu vērtējumā Ventspils veterāni ierindojās trešajā vietā, piekāpjoties tikai Rīgas senioru vieglatlētu klubam un Līvānu novada komandai.

Šobrīd mūsu vieglatlētikas seniori turpina gatavoties Eiropas čempionātam senioriem telpās, kas no 24. līdz 30. martam notiks Polijas pilsētā Toruņā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: