Pirms diviem gadiem Aijai konstatēja ļaundabīgu krūts audzēju. Šodien viņa devās uz Krieviju, lai uzsāktu jaunu ārstēšanās kursu. Mājās mammu gaida divi skolas vecuma dēli. Aija un viņas dēli ļoti cer uz cilvēku atsaucību, no kuras tagad ir atkarīga viņas dzīvība.

Aija Vilmane ir māksliniece. Viņa apglezno stikla pulksteņus, gravē stikla glāzes, ir pievērsusies grafikai. Nedaudz vairāk kā gadu Aija ar dēliem dzīvo Ventspilī. Tā izveidojās viņas dzīve. Vēl nesen viņai bija daudz darba, vīrs un milzīga māja Sidgundā, netālu no Mālpils. Pirms diviem gadiem Aijai diagnosticēja ļaundabīgu audzēju, un viņas dzīve apmeta kūleni. Palikusi viena ar diviem dēliem, Aija bija spiesta pamest māju un meklēt jaunu mājokli. Brīnumainā kārtā Aijai izdevās par simbolisku samaksu izīrēt dzīvokli privātmājā Ventspilī.

Jaunajā vietā Aijai ļoti patīk, īpaši vilinoša viņai Ventspils šķiet rudenī. Viņas dēli Nils un Nikolajs, 13 un 10 gadus veci zēni, mācās skolā. Viņi ļoti cer, ka viņu mamma atveseļosies. Šo pašu cerību lolo arī Aijas draugi un viņa pati. Viņai ir daudz radošu nākotnes plānu, cerību, kas saistītas ar dēlu audzināšanu. Taču šobrīd Aijas galvenās rūpes un uzdevums – atgūt veselību un uzvarēt ļauno slimību.

Ārstēšana, kuras laikā viņa pārcieta 8 ķīmijterapijas kursus, snieguši pozitīvu, bet ne ilgstošu rezultātu. Audzējs atkal sāka augt. Kad tika izvērtēti visi turpmākās ārstēšanās varianti, Aija izvēlējās vienu no progresīvās ārstēšanās centriem Krievijā, kur ar onkoloģiskajiem pacientiem strādā onkologi, imunologi, mikrobiologi un klīniskie psihologi vienā komandā.

Iepazīstot Aijas slimības vēsturi un citus medicīnas dokumentus, klīnikas vadītājs piedāvāja viņai individuālu atveseļošanās plānu, kas var prasīt divus līdz trīs mēnešus. Minimālā summa, kas nepieciešama tikai ārstēšanai vien (neskaitot uzturēšanās izdevumus), ir 6000 eiro. Aijai tā ir ārkārtīgi liela summa, jo viņas invaliditātes pensija ir 90 eiro. Taču jebkurā gadījumā ārstēšanās Eiropā izmaksātu desmit reižu dārgāk!

Rūpīgi izvērtējot situāciju, kurā nonākusi ventspilniece Aija Vilmane, labdarības fonds BeOpen nolēmis atvērt viņai kontu, uz kuru var ziedot naudu ārstēšanai. Aijas ārstēšanas apmaksai Krievijas klīnikā līdz 6. novembrim ir aktivizēta programmas Zaļā lampa labdarības telefonlīnija. Aija ļoti cer uz līdzcilvēku palīdzību. Daudzi jau palīdz, kā vien var. Aija nebeidz brīnīties par ventspilnieku atsaucību, ar kuru viņa sastopas dažādās pilsētas iestādēs – slimnīcā, notariālajā kantorī, Sociālajā dienestā, pie ģimenes ārsta, skolā, tūrisma firmā Tobago. Pirms došanās uz Krieviju Aijai bija nepieciešams nokārtot daudz ko – atrast, kas varētu pieskatīt viņas bērnus prombūtnes laikā, aprunāties ar skolotājiem, noformēt pilnvaru, saņems maznodrošinātā statusus, uztaisīt vīzu, veikt nepieciešamie izmeklējumi un analīzes. Visur, kur viņa ir vērsusies, viņu sagaidīja atsaucīgi, gatavi palīdzēt cilvēki. Rekordīsā laikā visi jautājumi tika atrisināti un lietas nokārtotas.

«Man ir tāds iespaids, ka visur, kur es vēršos, strādā eņģeļi, nevis cilvēki!» saka Aija. Pat sētnieks Jūrmalas parkā, kur Aija nodarbojas ar nūjošanu, laipni sveicinās ar viņu, uzmundrinot un novēlot veiksmīgu dienu! Viņai palīdz dažādu konfesiju cilvēki – baptisti, luterāņi, katoļi. Viņa cer, ka, pateicoties cilvēku palīdzībai, izdosies savākt ārstēšanai nepieciešamo summu.

Aija bija spiesta doties uz Krieviju šodien, nesagaidot ārstēšanai visu nepieciešamo summu, jo šobrīd laiks ir izšķirošs – nedrīkst kavēties. Ar draugu saziedoto naudu un par pārdoto mākslas darbu naudu viņai sanāca biļetei vienā virzienā pašai un asistentei, vīzām un mājokļa nomai Krievijā. Aija cer, ka Dievs viņai palīdzēs savākt naudu arī ārstēšanai. «Es padomāju: ja atrastos 600 cilvēku un katrs no viņiem ziedotu 10 eiro, es iegūtu iespēju atgūt savu veselību. Man tas noteikti ir jāizdara – dēlu dēļ, viņi vēl ir ļoti maziņi, un es viņiem esmu vajadzīga,» ar cerību nosaka Aija.

Rekvizīti Aijas Vilmanes palīdzībai:

Labdarības fonds BeOpen (www.beopen.lv)

Reģ. nr. 50008218201

Konta nr. LV59CBBR1123215500010

Maksājuma mērķis: Zaļā lampa, palīdzība Aijai Vilmanei.

Līdz 6. novembrim darbojas labdarības tālrunis 90006384 Aijai. Maksa par zvanu – 1,42 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -5
    reku 01.11.2018, 17:09:02

    Ventspilniece?Nedaudz vairāk kā gadu...

  • -14
    Mikess 06.11.2018, 11:00:54

    Šajā gadījumā tik tiešām nav svarīgi no kurienes ir cilvēks.Protams,ka ventspilnieki ir tie ,kuri ir dzimuši Ventspilī,TAČU saslimšana nešķiro no kurienes viņi ir. Jūs kādreiz padomājat arī pirms ko izsakāt? Ja domājat tad reiz aizdomājaties arī par to,ka ar Jums tāpat var notikt nelaime,saslimt,nelaimes gadījums un t.t. TO NEVIENS nevar paredzēt un būt 100% drošs,ka nekad ar viņu tas nenotiks!

  • -16
    yolo 01.11.2018, 17:40:37

    Kāda Tev starpība. Ja nevari palīdzēt, šļūc tālāk

  • 0
    reku 06.11.2018, 13:01:12

    >>Mikess
    >>yolo
    Mana piezīme bija adresēta drīzāk raksta autorei.Atvainojos,ja tas nebija saprotams.

  • -15
    Mikess 06.11.2018, 14:25:29

    Domājošs cilvēks tad arī norādītu ,ka raksta autorei kļūda,taču Jūsu komentārs tika vispārīgi izteikts. Tākā tika saprasta Jūsu uzrakstītā doma tieši.Ja Jums bija doma vērsta pret autori,tad vajadzētu precīzāk iemācīties izteikties.

  • -2
    sranskis 06.11.2018, 13:27:00

    Būs skarbi, bet ja cer uz dievu, tad arī viņam jāprasa! Otrs- nez vai vai putleristāna ir tā labākā vieta, kur ārstēties!

  • -17
    Latvija pāri visām! 06.11.2018, 14:52:08

    Nacikiem tur noteikti derētu paārstēties Serbska institūtā.

  • -2
    Barons 07.11.2018, 17:53:16

    kurzemniek
    Tavam būs iztikt tepat ar vietejo institūt - Ģintermuiž,ko iekš Jelgav (Mitau) pilset,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: