Turkmenistānas galvaspilsētā Ašgabatā notiekošajā pasaules čempionātā svarcelšanā, Ventspils olimpiskās vienības sportists Ritvars Suharevs sasniedza pasaules junioru rekordu un izcīna 11. vietu.

2018. gada pasaules čempionātā ir jaunas svara kategorijas un Ritvars startēja -81 kg kategorijā, kurā piedalījās 50 svarcēlāji. Ventspilnieks startēja otrajā spēcīgākajā sportistu grupā jeb B plūsmā.

Pārliecinoši jaunākais šīs plūsmas dalībnieks raušanā sāka ar 153 kg, kas bija viens no labākajiem sākuma svariem. Ar to ventspilnieks tika galā, bet 156 kg tomēr nepakļāvās. Trešajā piegājienā Ritvars palielināja svaru, pasūtot 159 kg, kas vispirms jau ļāva sakopot spēkus un nomierināties, kā arī pretendēt uz augstāku vietu šajā plūsmā. Šoreiz mēģinājums bija veiksmīgs, un vienīgais, kurš raušanā varēja apsteigt mūsu atlētu, bija korejietis Vūdžejs Kims, kurš mēģināja tikt galā ar 163 kg (Suhareva rekords 164 kg), taču tos nepacēla. Līdz ar to šajā disciplīnā B plūsmā uzvarēja Suharevs.

Grūšanā Suharevs, kurš pirms neilga laika Eiropas junioru čempionātā bija sācis ar 186 kg, šoreiz vispirms pasūtīja par 2 kg vieglāku stieni, taču pirmais mēģinājums nebija sekmīgs. Pēc nelielas pauzes Ritvars cēla 185 kg, un ar šo svaru viss bija kārtībā, bet pēdējā mēģinājumā tika pasūtīts 191 kg, taču pacelt šo svaru neizdevās. Līdz ar to grūšanas vingrinājumā viņš palika astotajā vietā, bet summā ar paceltajiem 344 kg B plūsmas sportistu konkurencē bija ceturtais.

Sasniegtais rezultāts raušanā bija jauns pasaules junioru rekords. Šogad pasaules junioru rekordi sāka skaitīties no jauna, jo tika mainītas svara kategorijas.

Par pasaules čempionu ceturto reizi karjerā ar 374 (172+202) kilogramiem kļuva ķīnietis Sjaodzjuņs Lu, kurš par kilogramu apsteidza ēģiptieti Mohamedu Mahmudu, kamēr bronzu ar 372 kilogramiem guva vēl viens Ķīnas sportists Dajiņs Li. Suharevam kopvērtējumā 11. vieta. Jāatgādina, ka Eiropas junioru čempionātā viņam bija pa spēkam pacelt 360 kg un izcīnīt sudraba medaļu, bet startējot šī personiskā rekorda robežās arī Ašgabatā, jaunais ventsiplnieks varēja arī ielauzties labo sešniekā, jo piektās un sestās vietas ieguvējēji summā pacēla 357 kg.

Pasaules čempionāta B grupā cīnīsies vēl divi Latvijas sportisti: trešdien plkst. 9 pēc Latvijas laika Vadims Koževņikovs sacentīsies 96 kg ieskaitē, savukārt piektdien pēc plkst 11.25 svarā līdz 109kg sacensības sāks Artūrs Plēsnieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: