9. decembrī Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, pirmā latviešu vidusskola neatkarīgajā Latvijā, svinēs 100 gadu jubileju. Pastāvēšanas gados skolu absolvējuši 4899 jauniešu un strādājuši ap 400 skolotāju. Svētku nedēļā skolas saime aicina uz dažādiem pasākumiem, koncertiem, konferencēm un salidojumu, kas norisināsies 8. decembrī.

Gatavojoties skolas simtgadei, skolā tiek gatavots rakstu krājums, kurā tiks publicētas skolas balvas “Lielā cerība” ieguvēju atmiņas, pārdomas un atziņas par skolas gadiem, karjeru, sasniegumiem un dzīvi.

Ģimnāzijas 99. gadu svinībās skola atvēra labo ideju banku skolēniem “ES apņemos sev, savai skolai, Latvijai” un šogad skolēni svētku laikā stāstīs, kā veicies ar apņemšanos īstenošanu.

Svētku nedēļā 1. ģimnāzijā notiks šādi pasākumi:

6. decembrī plkst. 12 koncerts “Es sveicu savu skolu” un ģimnāzijas rakstu krājuma “Lielo Cerību Raksti” atvēršana;

7. decembrī plkst.10 notiks konference “Personības loma izglītībā: vakar, šodien, rīt”.

Ar uzrunām uzstāsies Livonijas ordeņa pils vēstures nodaļas vadītāja Stella Lindenberga, rakstnieks, romāna “Skolotāji” autors Andris Akmentiņš, lektore, publiciste un mācību materiālu autore Aija Tūna, Biznesa Augstskolas “Turība” rektors un valdes priekšsēdētājs Aldis Baumanis, Latvijas 1. Kristīgās skolas dibinātāja un direktore Vera Volgemute Rozīte.

Paralēli konferences programmai ģimnāzijas skolēni strādās radošās darba grupās par konferences tēmu.

Reizē ar konferenci 7. decembrī plkst. 12 pie skolas notiks Teodora Grīnberga piemiņas plāksnes atklāšanas svinīgā ceremonija.

Visus absolventus Simtgadniece gaidīs uz salidojumu 8. decembrī, kas sāksies plkst. 17 ar svinīgu pasākumu Olimpiskā centra hallē, apsveikumiem un lāpu gājienu uz skolu, savukārt vakara saviesīgā daļa notiks ģimnāzijas telpās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: