No pirmdienas, 10. septembra Ventspils pilsētas Sociālais dienests turpinās sniegt specializētā transporta pakalpojumu personām ar kustību traucējumiem ar jauno pielāgoto mikroautobusu.

Līdz šim Ventspils Sociālā dienesta lietošanā esošais ar pacēlāju aprīkotais mikroautobuss “Renault Master” 2007. gadā tika saņemts kā dāvinājums no Ventspils Rotari kluba. Līdz ar šo dāvinājumu pašvaldībā ieviesa jaunu pakalpojuma veidu – specializētā transporta pakalpojumu. Kopš šī pakalpojuma ieviešanas 2007. gadā, pieprasījums pēc tā ir pastāvīgi pieaudzis. Sākotnēji tas tika sniegts galvenokārt bērniem ar invaliditāti, nogādājot tos izglītības, ārstniecības, kultūras, sporta u.c. sabiedriskās iestādēs, kā arī izbraucieniem brīvā dabā. Pakalpojumam kļūstot atpazīstamākam, arvien vairāk to sāka izmantot arī citi pilsētas iedzīvotāji ar kustību traucējumiem.

Specializētā autotransporta pakalpojums ir atbalsta pakalpojums personām ar kustību traucējumiem, kurām ir būtiski apgrūtināta vai neiespējama pārvietošanās ar sabiedrisko transportu. Pakalpojumu personai ar ierobežotām pārvietošanās spējām var piešķirt pēc Sociālā dienesta un ārstniecības personāla izvērtējuma. Ventspils administratīvās teritorijas ietvaros specializētais autotransports seniorus un personas ar invaliditāti nogādā ārstniecības iestādēs, kultūras pasākumos un, atbilstoši nepieciešamībai, arī citās sabiedriskās vietās. Jaunais mikroautobuss ir aprīkots ar 8 vietām, pacēlāju un vietām riteņkrēsliem.

Starppilsētu maršrutos autobusus, kas pielāgoti pasažieriem riteņkrēslā, piedāvā PSIA “Ventspils reiss”. Lai maršrutā, kurā vēlas braukt persona, kas pārvietojas riteņkrēslā, “Ventspils reiss” norīkotu piemērotu autobusu, personai 72 stundas pirms plānotā brauciena tas jāpiesaka.

Lai vienotos par specializētā transporta pakalpojuma saņemšanu, jāvēršas Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: