Sestdien ļoti svarīgu maču cīņā par čempionāta medaļām aizvadīs FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā uzņems Virslīgas līderi RFS (plkst. 15), kuru sezonas pirmajos divos mačos uzvarēt nav izdevies.

Abām komandām iepriekšējās kārtas spēle bija ar gandrīz identisku scenāriju – pirmajā puslaikā ielaisti vārti un piedzīvots zaudējums 0:1. Ventspils tādējādi pārtrauca piecu uzvaru sēriju, bet RFS futbolisti bija uzvarējuši desmit no pēdējiem 11 mačiem. Ja vēl vasaras vidū RFS pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem šķita ļoti iespaidīgs, tad tagad Riga FC futbolisti līderus jau panākuši (abām 43 punkti), tiesa, aizvadot par vienu maču vairāk. Ventspili no pirmās vietas šķir seši punkti, taču arī mūsējiem ir par maču vairāk nekā RFS, bet tikpat svarīgi ir arī tas, ka par maču mazāk ir arī Spartakam ar 32 punktiem un Liepājai/Mogo ar 31. Tā ka katra šo komandu savstarpējā spēle var krietni ietekmēt izkārtojumu pirmajā piecniekā. Ja ne uzreiz, tad sezonas noslēgumā jau nu noteikti.

Ventspilniekiem pēdējā laikā labi sokas ar to komandu apspēlēšanu, kas atrodas zem viņiem, bet abi Rīgas klubi īsti pakļāvušies nav. Sezonas sākumā gan izdevās pieveikt Riga FC ar 1:0 un spēlēt 1:1 ar RFS, bet tie pagaidām tā arī palikuši pēdējie pret šīm komandām izcīnītie punkti. 29. jūnija spēli Arkādijas stadionā Ventspils gan jau vispār vēlētos aizmirst vai arī atcerēties tikai, lai izmantotu kā piemēru tam, kā spēlēt nedrīkst. Kopumā cerīgajam mačam treknu svītru pārvilka pašu pieļautās rupjās kļūdas, kas RFS ļāva svinēt uzvaru 3:1. Šajā mačā vienīgos vārtus ventspilniekiem guva Nauris Bulvītis, bet pirmajā spēlē, kas noslēdzās 1:1, vārtos sita tikai Ventspils spēlētāji – vispirms Ritvars Rugins iegrieza bumbu savos, bet pēc tam Tosins Aijeguns trāpīja arī viesu cietoksnī.

Ventspilij šis mačs būs jāaizvada bez viena no aizsardzības balstiem Vadima Žuļeva, kurš mačā ar Riga FC nopelnīja divas dzeltenās kartītes un tika noraidīts. Kā to paredz reglaments, Disciplinārlietu komisija par to piesprieda vienas spēles diskvalifikāciju. RFS šādu problēmu nav, lai gan trenerim Valdam Dambrauskam gan jau būs jāpalauza galva, ar kādu sastāvu sākt maču, lai Ventspilī neuzsāktu zaudējumu sēriju. Turklāt jāatceras, ka līdera nasta nav nemaz tik vienkāršs pārbaudījums, sevišķi psiholoģiskā ziņā.

Ventspilnieku nometnē arī pēc sāpīgā zaudējuma Riga FC vismaz ārēji nekas neliecina par kaut kādu sabrukumu. Jau pēc spēles preses konferencē treneris Dejans Vukičevičs izteicās, ka cīņa par visām medaļām turpinās, un kaujiniecisku noskaņojumu viņš pauž arī pirms rītdienas mača: «Uzņemam līderus, no kuriem mēs pagaidām atpaliekam, taču tas nenozīmē, ka esam padevušies. Mēs joprojām domājam tikai par paša lielākā panākuma sasniegšanu – par zeltu. Kādi vēl var būt jautājumi par to, kā mēs gatavojamies un kā būsim noskaņoti šai spēlei? Tā būs īsta kauja, mēs to ļoti labi saprotam un tam arī gatavojamies.»

Turnīra tabula

V Komanda S U N Z Vārti P
1. RFS 18 14 1 3 41:14 43
2. Riga FC 19 14 1 4 27:9 43
3. Ventspils 19 11 4 4 34:18 37
4. Spartaks 18 10 2 6 32:20 32
5. Liepāja/Mogo 18 9 4 5 35:21 31
6. Jelgava 19 4 2 13 13:32 14
7. Metta/LU 19 2 4 13 15:36 10
8. Valmiera Glass/ViA 18 0 2 16 17:64 2
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: