Ventspils slimnīcā parakstīts līgums starp SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca un SIA OZOLA & BULA, arhitektu birojs par Ventspils slimnīcas Rehabilitācijas nodaļas būvprojekta izstrādi.

Ventspils slimnīcā paredzēts izveidot atsevišķu Rehabilitācijas nodaļu, izbūvējot divu stāvu piebūvi pie slimnīcas ēkas Pētera ielā 33. Pieprasījums pēc rehabilitācijas pakalpojumiem pieaug ar katru gadu, taču esošajās slimnīcas telpās nav iespējams attīstīt jaunus pakalpojumu veidus un piesaistīt jaunus speciālistus, lai sniegtu pakalpojumus lielākam pacientu skaitam. Pēc projekta īstenošanas un jaunu Rehabilitācijas nodaļas telpu izveides iedzīvotājiem būs pieejams plašāks rehabilitācijas pakalpojumu klāsts ērtās un mūsdienīgās telpās, izmantojot modernu aprīkojumu. Jaunajā Rehabilitācijas nodaļā paredzētas 10 dienas stacionāra gultas vietas, plaša fizioterapijas zāle ar speciālajiem rehabilitācijas trenažieriem, rehabilitācijas baseins, ūdens procedūras, ergoterapijas, logopēda un citu funkcionālo speciālistu kabineti.

Rehabilitācijas nodaļas būvprojekta izstrāde ilgs vienu gadu, savukārt būvdarbus plānots veikt 2020. un 2021. gadā. Būvprojekta izstrādes un autoruzraudzības izmaksas saskaņā ar iepirkuma rezultātiem ir 88363,54 eiro. 85% no šīm izmaksām sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 9% ir valsts budžeta līdzekļi, bet vēl 6% - Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas līdzekļi.

OZOLA & BULA, arhitektu birojam, kas tiesības projektēt Ventspils slimnīcas Rehabilitācijas nodaļu ieguva atklāta konkursa rezultātā, ir ilggadēja pieredze medicīnas iestāžu projektēšanā. Arhitektu birojs projektējis arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiāles jauno ēku un Ventspils pilsētas poliklīnikas ēku.

SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca valdes priekšsēdētājs Juris Lācis uzsvēra, ka ar rehabilitācijas bloka izbūvi pirmām kārtām ieguvēji būs Ventspils pilsētas un reģiona iedzīvotāji, jo tiks nodrošināta iespēja saņemt kvalitatīvus rehabilitācijas pakalpojumus Ventspilī. Tāpat jaunā bloka izveide palīdz nostiprināt Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas lomu Latvijas veselības aprūpes sistēmā, tādējādi nodrošinot turpmāku slimnīcas attīstību un jaunu pakalpojumu attīstību nākotnē.

Saeimas deputāts, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas anesteziologs reanimatologs Gundars Daudze, kurš aktīvi līdzdarbojās projekta sagatavošanā, bija gandarīts par rehabilitācijas pakalpojumu attīstību un pieejamības nodrošināšanu Ventspils iedzīvotājiem. Agrīni uzsākta rehabilitācija ir ļoti svarīga pacientiem pēc operācijām, insulta un citām smagām saslimšanām. Tā samazina invaliditātes risku, ļauj pacientiem ātrāk izveseļoties un atgriezties aktīvajā dzīvē.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -2
    Pilsēta 27.07.2018, 12:13:32

    Ko Saeimas priekšsēdētājas biedrs dara šinī bildē?
    Mūsu slimnīcā viņš skaitās vienkāršs anesteziologs.
    Bez viņa ir vēl daudz labu un tiešām pieredzējušu rehabilitologu kurus varētu bildēt.

  • -1
    sranskis 27.07.2018, 15:48:00

    Ozola un Bula...užas!

  • -1
    norge 27.07.2018, 15:59:52

    velesanas nak tagat visos pasakumos bus saima sedosie liekezi un neko nedaritaji par lielu atalgojumu un kompensacijam

  • -1
    cits 27.07.2018, 16:32:54

    Bet kas darās ar bijušo morga ēku Patversmes ielā 1?
    Vai to nevarētu piemērot rehabilitācijas nodaļas vajadzībām,protams,iepriekš atremontējot?

  • -5
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 30.07.2018, 11:18:59

    Atbild SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētājs Juris Lācis:
    ERAF projekta noteikumi paredz Rehabilitācijas nodaļas paplašināšanu un pārbūvi, proti, pēc ERAF projekta noteikumiem nedrīkstam būvēt jaunu ēku, citā vietā. Paredzēts, ka tiek veidota piebūve pie esošās slimnīcas ēkas, tādā veidā izpildot šos noteikumus.

  • 0
    norge 30.07.2018, 21:27:08

    to SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētājs Juris Lācis: jautajums un kads te sakars anesteziologam G.Daudzem ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: