GG Festa laikā Ventspilī risinājās FIBA pasaules tūres kvalifikācijas mači 3x3 basketbolā, kas bija pirmās šāda līmeņa sacensības šajā sporta veidā Latvijā un kurā uzvaru svinēja mājinieki ar ventspilnieku Kārli Lasmani sastāvā.

Komandas Rīga, kurā spēlēja Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš, Ventspils Challenger bija izlikta ar otro numuru, bet galvenie favorīti, protams, bija pasaules ranga līderi no Serbijas pilsēta Novisadas. Kopumā sacensībās piedalījās 16 komandas no astoņām valstīm. Komandas turnīru uzsāka Lielajā laukumā ierīkotā arēnā, taču svētdien lietus dēļ bija spiestas pārcelties uz sporta namu Pārventa.

Galu galā abas reitinga līderes tikās finālā, bet ceļš uz to bija atšķirīgs. Apakšgrupas mačos nedaudz spraigākas cīņas bija serbiem, toties izslēgšanas spēlēs pasaules ranga līderi spēlēja ļoti pārliecinoši – nedaudz lēnīgam sākumam allaž sekoja iespaidīgs turpinājums un drošas uzvaras gan ceturtdaļfinālā, gan pusfinālā.

Rīga ceturtdaļfinālā visai droši tika galā ar Vitez no Bosnijas, bet pusfinālā krietni pamocījās ar lietuviešu Kaunas. Komandai bija arī piecu punktu deficīts, ko tomēr izdevās sadeldēt, bet pēc tālmetienu lietus abu vienību izpildījumā mačs strauji pietuvojās finišam – abu rēķinā bija pa 19 punktiem, kas nozīmēja, ka uzvarai nepieciešami vēl divi punkti, tas ir, precīzs tālmetiens. Iespējas izraut uzvaru bija abām komandām, tomēr precīzais trīnītis nāca no Mieža rokām un Rīga iesoļoja finālā.

Zelta mača scenārijs bija līdzīgs pusfinālam, jo Rīga visai labi sāka, taču atkal piedzīvoja vājuma brīdi un un Novisadas komanda atrāvās piecu punktu attālumā. Mājinieki, kurus ļoti skaļi atbalstīja tribīnes, pamazām gan tuvojās, bet mača izskaņā Lasmanis, realizējot divus soda metienus, atkaroja komandai vadību. Pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā lika serbiem arvien biežāk kļūdīties un tieši Rīga bija tā, kas pirmā tika pie iespējas noslēgt maču ar vien precīzu metienu (19:17), kas izdevās Krūmiņam!

Turnīra simboliskajā izlasē no Rīgas komandas tika iekļauts Miezis, bet Lasmanis tika atzīts par sacensību vērtīgāko spēlētāju. Jāpiebilst, ka abas finālistes arī kvalificējās Lozannas Masters turnīram, kas risināsies 24. un 25. augustā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -4
    keda 30.07.2018, 11:54:34

    Šis bija labs :) Sākumā likās, ka pusfināls ir izsūcis puikas, bet nu saņēmās! Serbi pēc tam gandrīz savās starpā sāka kauties :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: