Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja vējdzirnavu atjaunošanas darbus veiks SIA "Pilsbūve", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. "Pilsbūve" izraudzīta no diviem pretendentiem konkursā par tiesībām veikt būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi un būvdarbus.

Ar uzņēmumu noslēgts līgums par 73 299 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 88 692 eiro ar PVN.

Jau ziņots, ka muzeja vējdzirnavām plānots nomainīt lubiņu jumta segumu, izbūvēt āra galerijas koka konstrukcijas, dēļus un margas, nomainīt logus, kā arī atjaunot vējdzirnavu spārnus.

Dzirnavas būvētas 1864.gadā. Uz brīvdabas muzeja teritoriju tās pārvestas 1971.gadā no Užavas "Piņķu" mājām. Pēc dzirnavu pārvešanas tika mainītas bojātās koka daļas, bet mūris uzbūvēts no jauna. Dzirnavām ir četru stāvu korpuss, bet piekto stāvu veido grozāmā daļa jeb "cepure". Dzirnavās, kad tās pildīja sākotnējo funkciju, bija trīs labības maļamās un viena grūbu skreja jeb gaņģis.

Dzirnavu atjaunošanas galvenais mērķis ir nozīmīga kultūrvēstures mantojuma saglabāšana un atjaunošana, vienlaikus attīstot Piejūras brīvdabas muzeja ekspozīciju un iedzīvotāju, kā arī pilsētas viesu izpratni, skaidroja pašvaldībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: