Ventspils jauniešu mājā pulcējās 36 jaunieši no Latvijas un Lietuvas, lai izmēģinātu savas spējas un zināšanas simulācijas spēlē Gatavs biznesam.

Laikā, kad individuāla biznesa uzsākšana kļūst arvien iespējamāka, nepieciešams rast jaunus veidus, kā šajā pasaulē ieinteresēt arī jaunāko sabiedrības daļu – jauniešus. Projekta Gatavs biznesam! (Ready for Business/ReforB) mērķis ir veicināt ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, izmantojot mūsdienīgus mācīšanās un zināšanu iegūšanas risinājumus.

Kopā darbojoties komandās, spēles dalībniekiem ir iespēja analizēt dažādas situācijas un veidot attīstības scenārijus. Spēle balstīta uz gadījuma izpēti, par pamatu ņemot tējas un kafijas veikalu, kuru spēles laikā piemeklē dažādi izaicinājumi – darbinieki nav motivēti strādāt, veikalam izsists logs, notiek telpu īres palielināšanās, apzagšana u.c. Pasākuma dalībniekiem ir jādomā plāns, kā tikt galā ar šiem izaicinājumiem un jāprezentē tas spēles žūrijai.

Pasākums norisinās angļu valodā un dalībnieki komandās tiek izvēlēti pēc nejaušības principa. Tas garantē, ka vienā komandā būs jaunieši no abām projekta valstīm, kuri varēs praktizēt spēju darboties komandā, sarunāties svešvalodā un nonākt līdz veiksmīgam spēles rezultātam.

Nākamā iespēja piedalīties projektā būs, dodoties uz informatīvu semināru Paņevežā, kas notiks 22. martā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: