Valdība nolēmusi par velti Ventspils novadam atdot nekustamo īpašumu, Pansionāts Piltene. Pašvaldība tālāk to iznomās Landzes draudzei.

Kā skaidro novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, Landzes Evaņģēliski luteriskā draudze vērsusies pie pašvaldības ar lūgumu pārņemt ēkas no Labklājības ministrijas, kā arī apņēmusies tās nomāt.

Mucenieks stāsta, ka, pārņemot šīs telpas, pašvaldībai papildus izdevumi vai zaudējumi neradīsies, jo draudze iecerējusi tajās izveidot veco ļaužu aprūpes centru. Iepriekš tajās jau atradās valsts sociālās aprūpes centra Kurzeme filiāle. Pēc tā likvidācijas Labklājības ministrijai ēkas nav nepieciešamas.

Ja pašvaldība tās nepārņemtu, izsoles kārtībā tās pārdotu privātīpašniekam. Draudze izteikusi bažas, ka tādā gadījumā, tās iznomāt būtu dārgāk, lēmumu par labu draudzei, skaidro Mucenieks. Savā iesniegumā valdībai dome norādījusi, ka nekustamais īpašums tiks izmantots pašvaldības sociālo funkciju īstenošanai. Landzes draudzes vadītājas vietnieces, Zigrīda Krauze to apstiprina. Par nomas noteikumiem vēl esot jāvienojas.

Tomēr draudzes ļaudis ir apņēmības pilni tās nelaist zudībā. Ja arī neizdosies realizēt ieceri par veco ļaužu aprūpes centru, viņa ir pārliecināta, ka pielietojums tām atradīsies. Viena no iespējām ir organizēt nometnes bērniem – invalīdiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: