Latvijas čempionāta rallijā un rallijsprintā sestajā posmā – rallijā Kurzeme 2010 – mūsu braucēji Jānis Berķis un Edgars Čeporjus izcīnīja trešo vietu.

Kurzemes rallijā NJ Racing komandu pārstāvēja divas ekipāžas – Edijs un Kārlis Bergmaņi, kā arī Jānis Berķis un Edgars Čeporjus. Startam bija pieteikušies arī Nauris Berķis un Arvis Piķis, tomēr dienu pirms starta pieteikumu ekipāžai nācās atsaukt.

Rallijsprinta sacīkstes sākās ar nepilnus 2 kilometru garu ātrumposmu Liepājas pilsētā un tās kanālmalā. Šajos ātrumposmos lieliska iespēja bija izpausties autokrosā pieredzi guvušajam Berķim, kurš uzrādīja trīspadsmito ātrāko rezultātu absolūtajā kopvērtējumā un trešo rezultātu 1600+ klasē.

Otrais ātrumposms bija vēl veiksmīgāks – desmitais rezultāts absolūtajā kopvērtējumā un trešais savā klasē. 4WD+ klasē startējošie brāļi Bergmaņi pirmajā ātrumposmā uzrādīja astoņpadsmito rezultātu absolūti un astoto savā klasē. Otrajā braucienā – četrpadsmitie absolūti un astotie 4WD+ klasē.

Sacīkšu otrā diena norisinājās rallijam ierastākos apstākļos – uz grants ceļiem Liepājas rajonā. Pieaugot ātrumam trasē, Berķa/Čeporjus vadītā Ford Fiesta kļuva mazāk konkurētspējīga tehniskā ziņā. Otrās dienas nākošie ātrumposmi tika aizvadīti labā ātrumā, kas pirms pēdējā – sestā – ātrumposma savā klasē ļāva ierindojoties ceturtajā vietā.

Tikai par septiņām sekundēm atpaliekot no sīvākajiem konkurentiem Orlova un Koļļa. Sestajā ātrumposmā mūsu ekipāžai tomēr nācās piekāpties Orlovam/Kollim. Neskatoties uz to, trešo vietu mūsējie spēja izcīnīt – pēdējā ātrumpsomā avarēja otrajā vietā esošie Vīksna/Ermansons. Rallija kopvērtējumā tika izcīnītā 13. vieta absolūtajā ieskaitē, kas pagaidām ir labākais Berķa/Čeporjus sasniegums rallijsprintā.

Ne tik labi veicās Bergmaņiem, kuri trešajā ātrumposmā uzrādīja absolūti trīspadsmito ātrāko rezultātu, kā arī sesto ātrāko 4WD+ klasē. Tomēr uzņemto ritmu neizdevās noturēt, jo sekoja bremžu sistēmas defekts un izstāšanās ceturtajā ātrumposmā.

Kopvērtējumā Berķis/Čeporjus 1600+ klasē šobrīd ieņem trešo pozīciju, par punktu apsteidzot jau minētos Orlovu/Kolli. Savukārt Berķis/Piķis pēc Liepājas posma izlaišanas 4WD+ klasē ir noslīdējuši par divām pozīcijām zemāk un šobrīd ieņem ceturto vietu. Tikpat punktu ir arī trešajā vietā esošajiem Ernstsonam/Kļaviņam, bet tikai par vienu punktu vairāk – Blausam/Igalam. Čempionāta noslēdzošais posms norisināsies 25.–26. septembrī Kuldīgas novadā – lieliska iespēja ventspilniekiem redzēt mūsu braucējus darbībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: