Ventspils pusē pazīstamā zemniece, slavenās zilās govs īpašniece Anna Rudīte par miljonu latu vēlas pārdot zemes gabalu Jūrkalnes stāvkrastā.

Lai arī sludinājumu portālā ss.lv norādīts, ka kopā ar zemi tiek pārdota vienstāvu ēka ar trīs istabām 60 kvadrātmetru platībā, Anna Rudīte apgalvo, ka par miljonu tiek pārdota tikai zeme 7,7 hektāru platībā.

Milzīgo cenu Rudīte pamato ar to, ka šis zemes gabals atrodas ekskluzīvā vietā –Jūrkalnes stāvkrastā. No zemes gabala ir pieeja pie jūras, 200 metri iet gar pludmali. Pie īpašuma varot piestāt ar jahtām. Sludinājumu portālā arī norādīts, ka zemes gabalu ir iespējas sadalīt un tajos var būvēties.

SIA Latio Ventspils nodaļas nekustamo īpašumu vērtētājs Inguss Salmiņš stāsta, ka vēl labajos laikos par zemi pie jūras Jūrkalnē prasīja latu piecdesmit līdz diviem latiem par kvadrātmetru. Tas nozīmē, ka šādu zemes gabalu varēja pārdot par vairāk nekā 100 tūkstošiem latu. Taču šobrīd nekustamo īpašumu cenas ir kritušās par aptuveni 70%. Pēdējā laikā šādu zemes gabalu pārdošanas darījumu Jūrkalnē nav notikuši, tādēļ pat ir grūti vērtēt, kāda šobrīd būtu objektīvā tirgus cena. Katrā ziņā, krietni zem 100 tūkstošiem latu.

Klīst runas, ka vēl treknajos gados Jūrkalnē ir notikuši pāris darījumi viena miljona eiro apjomā, taču kopā ar zemi bijuši krogi, dzīvojamās platības un citas vērtīgas ēkas.

Tikmēr Rudīte uzskata, ka tas nemaz nav dārgi: «Šī cena parāda, ko mēs esam vērti, ka latviešu zeme ir vērtīga.» Viņa cenu nolaist negrasās, turēšot tik ilgi, līdz kāds atradīsies, kurš prasīto miljonu samaksās.

Interese esot, bet ne no latviešiem. Par zemi interesējies kāds vācietis un bagāti krievi, atklāj Rudīte. Zemi īpašnieki pārdod, jo tik daudz viņiem nevajag. «Jādzīvo tagad, nevis kaut kādā nākotnē.» Nauda vajadzīga, lai saimniecībā varētu pabeigt iesāktās lietas. Rudīte savā saimniecībā uzņem arī tūristus, īpašumā ir atpūtas vietas, kur viesi var nakšņot ar teltīm.

Rudīte stāsta, ka viņas zilo gotiņu, kura savulaik filmējusies Latvijas tēla reklāmā, ik gadu brauc apbrīnot daudzi tūristi un grupas. Saimniece ar nepacietību gaida, kad govij piedzims telīte, kas varētu turpināt dzimtu. Taču pēdējos gados, arī šogad, piedzimuši vien bullīši. Latvijas tēla spodrinātāja jau kļuvusi veca, tādēļ arvien mazāk ir cerības iegūt pēcnācējus, raizējas Rudīte.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: