Basketbola klubs "Ventspils" panācis vienošanos ar latviešu spēlētāju Māri Gulbi, kurš laukumā pildīs uzbrucēja funkcijas.

Gulbis basketbolista karjeru uzsāka 2000.gadā, kad debitēja "Lainers" komandā. Pēc tam viņš trīs sezonas aizvadīja "Barons" sastāvā, bet 2005./06.gada sezonā spēlēja "Valmiera/Lāčplēša alus". Pēc tam Gulbis uz vēl vienu gadu atgriežas "Barons" rindās, bet tad Gulbis pievienojās citam Rīgas klubam "VEF Rīga".

"VEF Rīga" komandā Gulbis spēlēja divus gadus, bet 2009.gadā Gulbis devās uz Jelgavu, lai pagājušo sezonu sāktu "Zemgale" sastāvā. Tomēr jau šī gada februārī Gulbis pievienojās Lietuvas kluba "Šiauliai", kura rindās kopumā aizvadīja 12 spēles, vidēji mačā gūstot 3,3 punktus.

"Gulbim pagājušā sezona neizvērtās pietiekami veiksmīga, jo sezonu aizvadīja divos klubos. Sezonas vidū Gulbis pievienojās "Šiauliai", tomēr Mārim īsti nebija iespēja parādīt savu basketbolista potenciālu," pastāstīja "Ventspils" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Rībens.

"Mūs sagaida gara sezona ar daudzām spēlēm, līdz ar to mēs ceram, ka Māris ir gatavs komandai palīdzēt divās pozīcijās, spēlējot gan trešajā, gan ceturtajā, atkarībā no spēles plāna un gaitas. Gulbis ir apveltīts ar labu metienu no tālās distances, un vēl viens labs snaiperis mūsu komandai lieti noderēs," piebilda Rībens.

Kā ziņots, pirmdien "Ventspils" komandai oficiāli pievienojās lietuvietis Sauļus Kuzminsks. Savukārt pagājušajā nedēļā "Ventspils" noslēdza līgumu arī ar serbu centru Vladimiru Štimacu, kurš iepriekš pusotru sezonu pavadījis Latvijas klubā "Valmiera".

"Ventspils" vienībai, kas pagājušajā gadā Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā izcīnīja trešo vietu, šobrīd ir līgumsaistības arī ar Jāni Strēlnieku, Ronaldu Zaķi, Mārtiņu Meieru, Artūru Strēlnieku, Artūru Bērziņu, Lauri Blauu, Akseli Vairogu un Česteru Meisonu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: