Mazie audzēkņi viņu mīļo, kāds pat solījis precēt. Kolēģi ciena un novērtē viņas darbu – pērn pieteica Sabiedrības integrācijas fonda vienotības balvai, tikko saņēmusi domes pateicību par kvalitatīvu darbu.

Otra nodarbošanās, reizē arī vaļasprieks, ir mūzika. Vēl viņa ir ļoti ģimeniska tradīciju kopēja. Pirmsskolas un sākumskolas skolotāja Lienīte Grieze.

CV

LIENĪTE  GRIEZE

Izglītība:

Rīgas Pedagoģiskā skola

RPIVA, bakalaura grāds pedagoģijā

Darba pieredze:

Bērnudārzs Rūķītis

5. vidusskola

Tu esi strādājusi ar pavisam maziem bēbīšiem un ar pirmsskolniekiem? Kas labāk patīk?

– Esmu strādājusi visās vecuma grupās un 1.–2. klasē. Man ir pieredze arī darbā ar bērniem speciālajā logopēdiskajā grupā un ar neiroloģiskām problēmām, ar latviešu un krievu bērniem. Katrs vecums interesants. Mazie ir mīļāki, atvērtāki, bet ar vecākiem bērniem vairāk var padarīt.

Vai tā ir mērķtiecīgi izvēlēta profesija?

– Zini – nejauši. Pēc vidusskolas, es beidzu 1. vidusskolu, bet dzīvoju Ventavā. Padomju saimniecība Ventspils gribēja taisīt alus brūzi un deva man nosūtījumu uz Jelgavu mācīties par vīna un alkohola rūgšanas speciālistu, bet es neiestājos.

Vai tad 18 gados eksāmeni ir svarīgākais? Bija liels konkurss, un netiku. Tad izdomāju stāties Kandavas tehnikumā pārtikas tehnologos, bet divas dienas nokavēju. Ko nu? Jāmeklē darbs. Bērnudārzā Rūķītis strādāja mana draudzene, un tā es dabūju darbu silītes grupiņā par audzinātāju.

Visu interviju ar Lienīti Griezi lasiet šodienas Ventas Balsī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: