Turpmāk Ventspils novada iedzīvotājiem nevajadzēs mērot ceļu uz kaimiņu pašvaldībām, lai apmeklētu vakarskolu, jo, sākot ar jauno mācību gadu, vakarskolas programmas izveidotas Piltenes vidusskolā un Ugāles vidusskolā.

 Līdz šim Ventspils novadā nebija iespējams iegūt vidējo izglītību, mācoties vakarskolā, tāpēc tiem novada iedzīvotājiem, kuri vēlējās mācīties vakara maiņā, bija jāapmeklē izglītības iestādes kādā no kaimiņu novadiem vai Ventspilī, ziņo LETA.

Tas nozīmēja arī diezgan ievērojumus transporta izdevumus, kas šajos ekonomiskajos apstākļos iedzīvotājiem būtiski var sarežģīt ceļu uz izglītības iegūšanu, tāpēc arī radusies ideja izveidot vakara maiņas programmas Ugāles vidusskolā un Piltenes vidusskolā. Vakara maiņas programmu izveidošana abās skolās nav prasījusi nekādus papildu līdzekļus un ieguldījumus.

Pašlaik Piltenes vidusskolas 10. klasē vakara maiņas programmā pieteikušies 11 audzēkņi, bet Ugāles vidusskolā - deviņi. Pieteikšanas joprojām turpinās.

Kopumā Ventspils novadā jaunajā mācību gadā mācības sāks 1224 skolēni, kas ir par 48 audzēkņiem mazāk nekā pērn. Samazinājies arī pirmklasnieku skaits - pērn mācības pirmajā klasē sāka 119 bērni, bet šogad - 98 audzēkņi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: