Slaktūzis
Ventspilī, Ganību ielā 50/52 atrodas apbūvēta, Latvijas valstij piederoša zeme, uz kuras darbību veica T/C Baku, bet pirms tam gaļas kombināts. Pašlaik izskatās, ka viss pamests, pēdējā gada laikā iekļūšana teritorijā un ēkās brīvi pieejama - bija pat degšana, pieguļošā teritorija netiek kopta.
Pateicos par ieinteresētību Ventspils pilsētvides sakārtošanā.
Komentāri (19)
Kad pa skuju taku aizgāja visiem zināmais prihvatizētājs, izrādījās, ka savu mantu šis norakstījis nevis sievai, kura tepat uz vietas, bet gan brālim, kurš palicis saulainajā stepes zemē. Tas i ne zināt nezina, ko ar bijušo slaktūzi darīt, un kādam jodam tas vispār vajadzīgs; smagi runājot, pussagruvušā godība šim pie vienas platas un mīkstas vietas.
Tātad, tā ir valsts zeme. Un azerbaidžānis sen viņā saulītē. Kurš tad tur maksā renti?
Pielāgot kaut kam ir dārgi, angāri tādā ziņā ir pielāgoti lielveikaliem un neviens neņemsies. Aizvest visu uz piedzīvojumu kalnu līdz tukšam laukam arī dārgi.
P.S. Atnāks sranskis un apskaidros kā tur viss ir juridiski :D
Ar savu P.S. atrāvāt no pokera, bet paldies par atcerēšanos! TC "Baku" ir likvidācijas process jau otro gadu. Uzņēmums jau bija tikai čaula, kura īrēja telpas no īpašnieka, kā pierasts- SIA īrē telpas no SIA īpašnieka kā privātpersonas. Kadastrs.lv rāda, ka viss minētais atrodas Bērzu ielā 22. Lai gan UR raksta, ka Baku atradās Ganību ielā 50/52. Iespējams, ka valsts datu bāzēs jau ne pirmo reizi šis tas ir šķērsām un garām.
Nedaudz no kumosa ir nokniebis Volts1. Māju viņš sev uzbūvēja ne pajokam. Nedaudz mūsu stilam neatbilstošu ,et ka jau Saulainas zemes parstāvis. Tas bija labs saieta nams vecajiem fronteniekiem ,istebiķeļiem , un jaunas varas nesējiem Latvija. Kafejužņiks klaja galdus ,pat Anatolijs Vasiļjevičs Mudeļs piedalījās. Vienreiz nejausi iekūlos taja kafejužņikā. Kāpar nelaimi Mudelis mani ieraudzīja un man nācās stundas 2 sēdēt kopa ar to baru un dzirdet visus tos tostus. Lai dievs mani atpestī . Es tai laikā turpat blakus dzīvoju un šad tad nopirku tai kafejnīcā kādu smalkmaizīti.
Domei jau esot bijis plāns uz to teritoriju. Ar domu, ka Tehnikums ievāksies. Kārtējais skaistais projekts, kur lentīti pārgriezt
Brīnums, ka neizdomāja vēl kādu bērnu parku ierīkot, pārbūvet par bibliotēku, vai apstādīt ar puķēm :D
Bet vai tad tur jau slēgto skeitparku neatvēra. Manliekas bija un par to jau mūs apgaismoja. . Tas gan daudz gadus atpakaļ.
Vai ne varet būt kād Zemniek saimniecib no Ventspil apriņķ,kas varet atkal atjaunot tō Lōpkautuv?
Tad varet no vissurien vest uz turen tō Cūk,Ait,Gōv un Zirg.Un slaktet nost.Taisit akal Dess,ka senak.Tig vaidzet uzpasset,le tō Žurk akal ne savairoties pa daudz,le zinat.
Nevajag to smirdoņu pilsētā. Tur taču tuvumā nevarēja rādīties, kamēr vēl slaktūzis strādāja. Es tolaik vienmēr iedomājos par tiem nabaga cilvēkiem no apkārtējām mājām, kam to smārdu nācās diendienā elpot.
ilonai kaķis.
Tā smirdoņa nāca no viena vienīga ceha-kur tīrīja iekšas.Un tās iekšu iekšas netika regulāri aizgādātas prom,tāpēc arī tā stiprā smaķele pilsētā bija,gan atkarībā no vēja stipruma un virziena.Mūsdienās,kad ar kaušanas blakusproduktu utilizāciju nodarbojas profesionālas firmas,nekādām smirdoņām nevajadzētu būt.
Par tiem cilvēkiem no apkārtējām mājām-dažam labam nemaz tik slikti nedzīvojās-desas pa lēto un bez rindas-piegāde pār žogu...
Tikpat labi šeit iederas arī pienotava. Nezinu vai vajag atsevišķu tēmu. Tā vispar pilsētas centrā. Varbūt ta domāta tūristu plūsmai kā apskates objekts. Jāskatās pilsētas ceļvedī. Vecais pionieru nams jau arī izskatās ka gaida atpakaļ čestnoe pioņerskoe teicējus. Turpat blakus esošais Jaunrades nams (Par to viss skaidrs ,būs atkal virsnieku izklaides vieta vai štābs) gan vēl paspēja atjaunoties.
KURZEMNIEK. Tieši par šo tēmu es te varētu disertāciju aizstāvēt. Tomēr atliksim šito bestelleru.ar visam to vistu ķeršanām kad ar tīkliem nobloķēja Puķu ,Dzirnavu ,Bērzu ,Mazo puķu un ja nekļūdos Priežu ielu. Kad cūkas vadāja pa dzirnava ielu uz tiek klikiem . Desas bija ,gaļa arī ,jautrība liela.
Sarkanais tilts. Pie tā pienāca tā asins caurule. Bērni no visas apkartnes skrēja skatīties to sarkano ūdeni .Nezinu vai tāpēc tas tilst sau8cās Sarkanais tilts.
No tēmas gribas precizēt - tad tā ir "Latvijas valstij piederoša zeme" vai pašvaldībai?
Jābūt it kā pašvaldībai . Kad bija reāla iespēja napajautāju. Tagad kad dzīvoju citur un tur vis pajucis nav vairs kam prasīt. Varētu oficiali ,bet nejūtu vajadzību. Starp citu es tev atbildēju par to Renķeni . Vari palasīt,katram no mums savs skatījums,tikai es rēķinos arī ar tiem kuriem mežu un svaigu gaisu nākas baudīt pilsētā.
Ok, saprotu, vienkārši tā ir liela atšķirība - kuram tiesības rīkoties - alstij vai pašvaldībai.
Par opstu tur cits stāsts ,bet faktiski mazie ,maizes ,piena ,gaļas ,prjanņiku cehs,alus darītaa jeb limonādes cehs . Jā vēl visi tie kantori , atcērejos Maxsima(būvēts ka sporta nams pēc tam tur bija ventilatori, viņiem vēl Kuldigas ielā cehs bija) laikam tomēr ir pašvaldības. Lauktehnika ,ceļu daļa nez kāpēc laikam arī ir pilsēta. Tur pat brīvostas teritorija. Nezinu Buscher un Malmārs ,laikam brīvosta. Drīz būs lidz Cirpstenei tā brīvā osta.Pat manis pieminētās ostas darbnīcas stāv ka piemineklis. Bija raksts par muzeju (tad jau pieder pisētai) tagad klusums. Ir kuriem ir privatīpašnieki ,bet te tas laikam neskar.
https://m.ss.com/msg/lv/real-estate/premises/buildings-and-complexes/ventspils-and-reg/ventspils/ndxkh.html
Atpazinu vienu no sētas mājām,kur bija gaļas veikaliņš.Bijusī "Sārto buru" oficiante tur par pārdevēju strādāja,tāda dūšīga.
Būvniecības administratīvā inspekcija (turpmāk – BAI) informē, ka ēkas Bērzu ielā 22, Ventspilī (turpmāk - Ēkas) pieder fiziskai personai, kura, kopš Ēku iegūšanas savā īpašumā, nav veikusi ne Ēku, ne tām piegulošās teritorijas sakārtošanas un uzturēšanas darbus.
BAI jau vairākkārt ir aicinājusi īpašnieku sakārtot Ēkas un tām piegulošo teritoriju, t.sk. ierosinot administratīvā pārkāpuma lietvedības un piemērojot administratīvo sodu par Ēku un piegulošās teritorijas neuzturēšanu kārtībā. Administratīvais sods par ēku neuzturēšanu fiziskajām personām ir līdz 500 EUR.
Šobrīd tiesā notiek zemes īpašnieka prasības pieteikuma izskatīšana par parāda piedziņu pret Ēku īpašnieku, kā rezultātā, iespējams, varētu mainīties Ēku īpašnieks.