Sala “Creative Quarantine” (Island “Creative Quarantine”) ir intensīva, interaktīva darbnīcu nedēļa studentiem, pasniedzējiem, zinātniekiem un māksliniekiem no Latvijas, Ungārijas, Somijas un Nīderlandes.

Māksla, mediji, tehnoloģijas un ilgstspējība ir tēmas, kas vīsies cauri šai kreatīvajai laboratorijai.

Šogad festivāls notiks jau otro reizi un tas notiks Latvijā - Irbenes teritorijā, no 23. maija līdz 3. jūnijam. Festivāla tēma - “Power and Control” (Vara un Kontrole). Irbenē ir ne tikai Padomju Savienīnas slepenā pilsētiņa “Zvaigznīte” un savvaļas apkārtne, bet arī Radioteleskops RT-32, kas pārtaps par pētījumu un festivāla objektiem.

Šogad darbnīcas materializēsies gan unikālās skaņās, kas rezonēs kopā ar satelīta šķīvi, gan dizainā, kurā būs vērojama elektrības pēdējās trīs minūtes uz zemes, gan arī Irbenes un tās apkārtnes iedzīvotāju stāstu un dabas prototipēšanā.  Būs vērojama aizraujoša mākslas mūzikas, lekciju, instalāciju un performanču nedēļa.

Darbnīcu galarezultāti tiks prezentēti divu dienu izstādē 1. un 2. jūnijā, Irbenē, kas norisināsies paralēli lekcijām, mūzikas un gaismas performancēm.

Festivāla sadarbības partneri – VIRAC (Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas Centrs), Protolab Ventspils, MPlab Liepājas Universitāte; Tamperes Lietišķo Zinātņu Universitāte, Budapeštas Biznesa un Komunikācijas Koledža, Mohoļa Nāģa Mākslas un Dizaina Universitāte, Popkultūras Akadēmija un Hanzas Tehnoloģiju Institūts no Nīderlandes.

Pirmaiā IslandCQ festivāls notika 2010. gadā un tā iniciatori ir Minervas Popkultūras Akadēmija. Festivāla norises vieta bija Amelande, Nīderlande. Tēma - “Spēle un ilgtspējība”. Sīkāku informāciju par šo festivālu varat iegūt www.islandcq.nl

Programma:

Piektdiena, 1. jūnijs

16.00 izstādes atklāšana pie VIRAC (Ventspils augstskola) RT-32 radioteleskopa Irbenē. Izstādē apskatāmi radošo darbnīcu rezultāti, kuri tapa apmaiņas programmas "IslandCQ" ietvaros no 23. līdz 30. maijam Irbenes apkaimē.

Piektdienas vakara programma: koncerti un performances

21.00 Bernurits/antireality (LV)

22.00 Kaktiņš un Stūrītis (LV)

23.00 Lunachord (NL)

00.00 Maanwagen (NL)

Vizualizācijas: VJ WERC (NL)

Sestdiena, 2. jūnijs

13.00-01.00 izstāde VIRAC (Ventspils augstskola) RT-32 radioteleskopā Irbenē.

14.30-18.30

Lekciju programma:

Mogens Jākobsens (Mogens Jacobsen, )

Endrjū Makenzijs (Andrew McKenzie)

Dmitrijs Demidovs (Dmitry Demidov)

Pāvels Pokutickis (Pawel Pokutycki)

Sestdienas vakara programma: koncerti un performances:

21.00 Latvijas Gāze (LV)

22.00 10dens (NL)

23.00 DJ Michel (NL)

Noslēguma performance:

Signāla modulāciju performance, piedaloties Clausthome, Mārtiņam Ratnikam un radošās darbnīcas "Unknown Planet" dalībniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: