No 30. maija līdz 3. jūnijam Baltkrievijā, Mogiļevas apgabala Kļimovičos, notika XII Starptautiskais bērnu festivāls „Zelta bite”, kurā piedalījās arī Ventspils Jaunrades nama folkloras kopa „Rotaļnieks” (skolotāja Ināra Salava), horeogrāfijas ansamblis „Konfetti” (skolotāja Ļaļa Basmanova) un Mūzikas skolas audzēkne Kristīne Korzuna (skolotāja Astra Plostniece).

Festivāla laikā dalībniekiem bija iespēja piedalīties dažādās festivāla aktivitātēs, kā arī vērot citu  valstu – Baltkrievijas, Krievijas, Moldāvijas, Kazahijas, Ukrainas, Tadžikijas, Lietuvas un  Igaunijas kolektīvu sniegumus.

Jāatzīst, ka gandrīz visu dalībnieku mākslinieciskais līmenis bija ļoti augsts. Festivāla laikā notika konkursi vairākās nominācijās:  tautas dziesmas solistu un folkloras ansambļu izpildījumā, estrādes dziesmas solistu un vokālo ansambļu izpildījumā, horeogrāfijas māksla tautas un estrādes deju žanros, kā arī bērnu darbi vizuālajā mākslā.

Folkloras kopa „Rotaļnieks” tautas dziesmu dziedāšanas konkursā saņēma diplomu par piedalīšanos un vietējo žurnālistu pastiprinātu uzmanību, jo viņus ieinteresēja latviešu folklora, kas mentāli atšķīrās no krievu un baltkrievu temperametālā dziedājuma.

Arī Horeogrāfijas ansamblis „Konfetti” saņēma diplomu par piedalīšanos festivālā, savukārt Kristīne Korzuna, kura šajā festivālā piedalījās  jau otro gadu, ieguva diplomu par skatuvisko šarmu.

Neskatoties uz auksto un lietaino laiku, bērnus sasildīja vietējo baltkrievu viesmīlība. Festivāls ikviena dalībnieka atmiņā paliks ne tikai kā interesants piedzīvojums un iepazīšanās ar jauniem draugiem, bet arī kā laba pieredze turpmākajam darbam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: