Latvijas futbola valstsvienība ar FK Ventspils kapteini Vitāliju Smirnovu sastāvā, triumfējusi tradicionālajā Baltijas kausa izcīņā, dramatiskā finālmačā pieveicot Somiju.

Šogad senākais valstsvienību turnīrs Eiropā (aizsākās pagājušā gadsimta divdesmitajos gados) piedzīvoja formāta izmaiņas, jo Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlasēm pievienojās arī somi. Igaunijā notikušā turnīra pusfinālā mūsējie tikās ar Lietuvu un izcīnīja iespaidīgāko uzvaru atjaunotās Latvijas laikā – 5:0. Pēdējie vārti FK Ventspils kapteiņa Vitālija Smirnova kontā, kurš raidīja bumbu tīklā pēc vārtsarga kļūdas.

Finālā Latvijas tikās ar somiem, kas pusfinālā ar 2:1 pieveica Igauniju. Pirmajā puslaikā vairāk un bīstamāk uzbruka ziemeļnieki, tomēr vārtus gūt viņiem neizdevās. Toties jau otrā puslaika pirmajās minūtēs Latvijai bija jāsāk no centra – 0:1. Tikai četras minūtes vēlāk rezultāts kļuva 1:1, kad Aleksandra Cauņas centrējumu no soda sitiena vārtos pārvērta Edgars Gauračs.

Abām komandām bija iespējas tikt pie uzvaras vārtiem jau pamatlaikā (nu jau bīstamāk uzbrukuma mūsējie), tomēr precīzu sitienu nebija, un kausa ieguvēju bija jānoskaidro sitienu sērijā. Tajā pie savas iespējas tika arī Smirnovs, kurš nekļūdījās, bet uzvaras vārti FK Jelgava uzbrucēja Vladislavs Kozlovs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: