Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Gārzdē dzimst ņipri mazuļi

Gārzdes ciema ļaudis pirms pusotra gada parādīja savu vienotību, iestājoties par ciema robežu saglabāšanu. Gārzdeniekiem izdevās pārliecināt pašvaldību, ka būtu aplam Piltenes teritorijas plānojuma grozījumos aiz ciema robežām atstāt kultūrvēsturisko muižu. Braucām lūkot, kā gārzdeniekiem klājas tagad.

Aizmirsts, bet neaizskarams

Saules ielas 9 pagalmā jau pāris nedēļu atrodas mājā dzīvojošajiem nepiederošas Mitsubishi un Fiat markas automašīnas. Savukārt līdzās namam jau aptuveni pusgadu stāv Audi 100 – nekustināts un, izskatās, arī nevienam nevajadzīgs.

2.lpp. Viedoklis: „Peles staigā pa galdu”, laikraksta “Ventas Balss” galvena redaktore Gundega Mertena.

«Ko dod dārga, skaista lustra, elektrība un slēdži, ja trūkst vadu, kas tos saslēgtu kopējā ķēdē. Tāda nesaķēdota mums ir slimnīca, par to pārliecinājos, ierodoties slimnīcā kopā ar kādu, kam bija nepieciešams sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību, kuru pēc stresainas gaidīšanas un skriešanas pa slimnīcas gaiteņiem, sagaidījām pēc divām stundām.»

3.lpp.

Rosina atcelt radio nodevu

Pēc lielās ažiotāžas saistībā ar naudas iekasēšanu par radio klausīšanos publiskās vietās un pat darbavietās, beidzot sarosījušies arī Saeimas deputāti. Viņi rosina izmaiņas.

Uz apkopēju rēķina netaupīs

Novada skolu tehniskais personāls satraucies, ka līdzekļu taupīšanos nolūkos būs jāiet neapmaksātā piespiedu atvaļinājumā. Netiešs aicinājums pārdomāt, vai nodarbināt apkopējus arī vasarā, izskanējis no novada administrācijas.

Organizē kursus dzīvības glābšanai

11. jūnijā Ventspilī pirmo reizi sāksies Krīzes grūtniecības krīzes centra organizētie kursi Aicināti rūpēties. Tos var apmeklēt visi, kas iestājas par dzīvības svētumu.

4.lpp. Ūdeka informē. Iepazīstas ar Ventspils ūdenssaimniecību

Ik gadu pašvaldības SIA ŪDEKA mācību procesa nolūkos un ar mērķi klātienē iepazīties ar pilsētas ūdenssaimniecības uzņēmumu apmeklē skolēni no tuvākām un tālākām vietām.

Fotoreportāža

5.lpp. Ekspedīcija laukos. Pieturas punkts – Gārzde

Gārzdes ciema ļaudis pirms pusotra gada parādīja savu vienotību, iestājoties par ciema robežu saglabāšanu. Gārzdeniekiem izdevās pārliecināt pašvaldību, ka būtu aplam Piltenes teritorijas plānojuma grozījumos aiz ciema robežām atstāt kultūrvēsturisko muižu. Braucām lūkot, kā gārzdeniekiem klājas tagad.

6.lpp. Sports. Basketbolistēm pirmā uzvara

Ventspils sieviešu basketbola komanda ļoti pārliecinoši uzsākusi Latvijas III olimpiādes priekšsacīkšu turnīru basketbolā – pirmajā spēlē savā laukumā tā ar 100:40 (31:5, 26:12, 24:7, 19:16) sagrāva Līvānu spēlētājas.

Rodeo pārliecinoša uzvara trešajā posmā

Pie pirmās, bet reizē arī ļoti pārliecinošas uzvaras šosezon tikuši motokluba Rodeo braucēji, kas bija labākie Latvijas motokrosa čempionāta trešā posma sacensībās.

FK Honda pirmās uzvaras un zaudējumi

Startējis Latvijas čempionāts pludmales futbolā, un savu trešo sezonu tajā ar divām uzvarām, kam sekoja arī viens neizšķirts un viens zaudējums, uzsācis arī FK Honda.

7.lpp.Brīvbrīdim. Iz pagājības.

Pirms 85 gadiem

1927. gads... Liela zivs nesen noķerta Užavas upē pie Tērandes, kuru iedzīvotāji no sākuma bija noturējuši par krokodilu. Kad to pēc lielām pūlēm izdevās ar cirvjiem nosist un izvilkt no upes, tā izrādījās par stori, svarā 95 kg un garumā 8 pēdas. Store pārdota Ventspilī par Ls 160, pēc tam nosūtīta uz Rīgu, kur tā, kā dzird pārdota par Ls 500.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: