Nedēļas nogalē norisinājās Ventspils Augstskolas pasākums Baskettracis 2012. Šajā pasākumā piedalījās augstskolas studenti, absolventi, kā arī rektors Jānis Eglītis un pasniedzējs Egils Vītols.

Foto no Baskettrača vari apskatīt šeit!


Baskettracis ir ikgadējs Ventspils Augstskolas ielas basketbola turnīrs. Pasākums ir īpašs ar to, ka tas pulcē gan studentus, gan absolventus, šogad arī rektoru Jāni Eglīti un augstskolas pasniedzēju Egilu Vītolu kopīgai basketbola spēlei, kurā tiek piedzīvotas visas emocijas – azarts, prieks, vilšanās, uzvaras garša, spriedze u.c.


Lai gan pēdējā naktī pirms pasākuma apciemoja lietus, 26. maija rīts bija gana silts un saulains, lai nožāvētu mitro laukumu un ļautu dalībniekiem cīnīties par Baskettrača čempionu titulu.


Pasākums sākās ar svinīgu Ventspils Augstskolas rektora Jāņa Eglīša un Studentu Padomes Kultūras un sporta komisijas vadītājas Intas Lapsiņas uzrunu.

Tā kā šogad dalību sieviešu konkurencē pieteica tikai viena komanda ( "Velc nost!" - Baiba Vanaga, Zane Voita, Linda Cīrule), meitenēm nācās cīnīties pret septiņām vīriešu komandām.


Cīņā par 3. vietu ar rezultātu 8:3 uzvarēja "Foršs stāsts brāl" (Jānis Andersons, Matīss Gredzens, Andris Kovaļevskis, Jānis Eglītis), bet finālā ar rezultātu 11:5 stiprāka izrādījās "Popervāle" (Kristaps Bumbulis, Viesturs Kohs, Kristaps Moruss, Egils Vītols), aiz sevis atstājot komandu "Visi reiz mirsim" (Arnis Lukašenoks, Māris Bite, Kaspars Heisters, Kārlis Gubāts).

Jauktajā grupā šogad pieteicās 5 komandas. Tika izspēlēts interesants un emocijām pilns apļa turnīrs. 1. vietu izcīnīja "Darvasbrenči" (Jānis Eglītis, Zane Voita, Viesturs Kohs, Kristaps Bumbulis), 2. vietu - "Pagrozīs" (Jānis Andersons, Matīss Gredzens, Baiba Vanaga, Andris Kovaļevskis), 3. vietu - "Party house burgerītis" (Andris Orbants, Signe Amstere, Andris Reševskis, Austris Laizāns).

Starp spēlēm tika izspēlēts arī tradicionālais trīspunktu metienu konkurss. Vīriešu konkurencē pieteicās 16 dalībnieki. Uz 2. kārtu tālāk tika 6 vīrieši, bet finālā cīnījās trīs labākie – Lauris Hercenbergs ar iemestiem 5 punktiem (no 10) ieguva 1. vietu, 2. vietā ierindojās Arnis Lukašenoks un 3. vietā - Jānis Leitāns.

Sieviešu konkurencē pieteicās 6 dalībnieces, kurām bija iespēja sevi pierādīt divās kārtās. Summējot iemesto grozu skaitu, ar septiņiem punktiem par uzvarētāju kļuva Zane Voita.

Dalībniekiem bija dota iespēja pierādīt sevi arī Slam dunk konkursā, kur viņus novērtēja žūrija - Jānis Eglītis (VeA rektors), Inta Lapsiņa (KUSK vadītāja), Signe Amstere (vairākkārtēja Baskettrača dalībniece) un Jānis Andersons (pagājušā gada Slam dunk 1. vietas ieguvējs vīriešu konkurencē, 2. vietas ieguvējs trīspunktu metienu konkursā).

Dalību konkursam pieteica tikai viens students - Matīss Gredzens, kurš priecēja publiku ar trīs paraugdemonstrējumiem. Par tiem viņš saņēma augstākos žūrijas vērtējumus un Slam dunk konkursa uzvarētāja titulu.

Pēc aktīvām un emociju pilnām sešām stundām Baskettracis bija noslēdzies. Sacensību ietvaros tika izspēlētas 26 spēles, konkursā izmesti 370 trīspunktu metieni un izpildīti trīs Slam dunk paraugdemonstrējumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: