Martā savas skolas gaitas Ventspils skolās uzsākuši patvēruma meklētāju bērni no Ukrainas. Lai nodrošinātu plašākas iespējas integrēties, kā arī apgūt jaunas zināšanas un interesanti pavadīt brīvo laiku, Ventspils Digitālais centrs piedāvā skolēniem no Ukrainas apmeklēt tehnoloģiju nodarbības, kas, tāpat kā Ventspils skolēniem, būs bezmaksas.

Līdz mācību gada beigām ukraiņu skolēniem, kuri mācās Ventspils vispārizglītojošās skolās, būs iespēja vienu reizi nedēļā apmeklēt kombinētas tehnoloģiju nodarbības. Skolēni apgūs programmēšanas pamatus, piemēram, jaunākiem bērniem būs iespēja darboties ar Digitālā centra robotiņiem, bet vecākie skolēni varēs apgūt dažādas programmēšanas valodas. Tāpat ukraiņu skolēni varēs radoši izpausties datorgrafikas un digitālās mākslas nodarbībās, apgūstot dažādas grafiskā dizaina programmas un tiešsaistes rīkus, kā arī veidojot dažādus digitālās mākslas darbus, piemērām, 3D modeļus, animācijas, fotoattēlus, video, aplikācijas un citus. Savukārt reklāmdrukas nodarbībās skolēnu dizaina idejas tiks īstenotas, uzdrukājot tās uz uzlīmēm, krūzītēm u.c. priekšmetiem.

Atsaucoties uz skolās veikto aptauju, nodarbības skolēniem tiks organizētas divu vecumposmu grupām - 2. - 6. klašu skolēniem un 7.- 12. klašu skolēniem. Nodarbības norisināsies klātienē. Pirmā nodarbība paredzēta 22. aprīlī.

Tehnoloģiju nodarbībās piedalīsies ukraiņu bērni, kuru vecāki izteikuši tādu vēlmi un bērnus reģistrējuši nodarbībām. Grupās vēl ir brīvas vietas, tādēļ Digitālais centrs aicina ikvienu ukraiņu skolēnu, kurš apmeklē Ventspils vispārizglītojošo skolu, pieteikties nodarbībām un izmantot iespēju saturīgi pavadīt brīvo laiku.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -8
    yolo 22.04.2022, 18:52:13

    Paskaties, kas notiek ar krievu paaudzi, kuru nespējām integrēt 30 gadus. Ar Ukraiņiem šeit viss ir ļoti labi un pareizi

  • -2
    Pilsēta 23.04.2022, 11:01:50

    Pēc bildes spriežot pašvaldība viņus sūta ar krūzīti stāvēt pie baznīcas svētdienas rītā.
    Brīžam sajūta, ka darām darīšanas pēc.

  • 0
    .Nahs Nahs 23.04.2022, 18:54:23

    Un kas tur būtu slikts?
    Cilvēki,kuri regulāri iet baznīcā,ir atsaucīgi,gan jau samestu savu tiesu naudiņas.

  • 0
    Marta P 25.04.2022, 15:50:05

    Bērni bijuši uz darbnīcu, sataisījuši sev krūzītes. Tie bērni no kara bēga, viņiem nebija līdzi savu krūzīšu. Šī ir ļoti praktiska un vajadzīga lieta ikdienā, prieks, ka to caur nodarbībām katrs sev varēja izveidot.

  • -5
    Pornieks 23.04.2022, 17:17:58

    Nečakarējiet cilvēkus.
    Latvieši paši ir devušies lielā skaitā bēgļu gaitās pagājušā gadsimta abos karos.
    Kas ko zina līdzēt tas palīdz nevis mēģina "ierādīt vietu".

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: