Sestdien, 7. maijā plkst. 11 Piedzīvojumu parkā jau tradicionāli ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Šogad velobrauciena moto ir ''Pretī vasaras košumam''.

Atbilstoši moto velobrauciena dalībnieki ir aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba noformējumu. Kā jau ierasts, interesantākā noformējuma īpašnieki, saņems pārsteiguma balvas!
Velobrauciens notiks divās trasēs: 2,1 km garajā bērnu trasē un 8,6 km garā trasē.
Bērniem līdz 7 gadu vecumam starts 2,1 kilometru distancē paredzēts plkst. 10.15. Pulcēšanās vieta – pie Piedzīvojuma parka galvenajiem vārtiem. Bērni pēc distances veikšanas saņems speciālu kuponu vienas Piedzīvojuma parka atrakcijas apmeklējumam.

Finiša zonā visi dalībnieki saņems ne tikai sertifikātu un uzlīmi, bet arī speciālu kuponu, kas dos iespēju piedalīties loterijā, kuras galvenā balva būs velosipēds. Atsevišķu balvu – pateicības saņems lielākie kolektīvi.

Vērienīgo sezonas atklāšanas pasākumu papildinās Kultūras centra organizētās aktivitātes. Abu distanču dalībniekus starta punktā uzmundrinās metālpūšamo instrumentu ansamblis ''Ventspils Brass'', savukārt, finišā dalībniekus sagaidīs bundzinieki. Svētku koncertā uzstāsies mūziķis Atis Ieviņš un Ventspils grupa ''Windy Temper'', kā arī popstudija ''Jūras akmentiņi''.
Mazākajiem velobrauciena dalībniekiem par prieku Piedzīvojumu parkā rosīsies Bitīte un Mārīte. Pasākuma laikā būs atvērtas arī radošās darbnīcas bērniem.

Atceries par drošību!
Pasākuma organzatori atgādina, ka, dalībniekiem piedaloties velobraucienā, jāizmanto aizsargķivere, kura kritiena gadījumā pasargā braucēja galvu no smagām traumām. Likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam ķivere ir obligāta.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • -4
    dezdemona 07.05.2022, 12:17:13

    Ir ļoti jauki, ka pilsēta atkal kļūst aktīva, bet varbūt tomēr varētu plašāk izziņot par satiksmes ierobežojumiem un noteikt konkrētas vietas, kur var tikt cauri? Jo, dodoties uz darbu, cilvēki parasti rēķinās ar noteiktu laiku un maršrutu, un ir ļoti nepatīkami, ja pēkšņi atklājas, ka visi ceļi ir nobloķēti un šoferi masveidā krīt panikā un riņķo pa šaurajām ielām, izraisot avārijas situācijas un nezinot kā nonākt galamērķī.

  • -2
    Barons (Freiherr von ...) 07.05.2022, 13:32:21

    Dezdemon kundz/jaunkundz
    Abet vai prēkš SabiedriskTransport ar būs slēgkt?
    Vaidzet braukt ar Autobuss,le zinat.Un tāļak iet ar Kājam.

  • -5
    sranskis 07.05.2022, 16:18:10

    To Freihrenn fon- arī to sabiedrisk transport bi slēgts! Le tikt uz Pārvents vesels 40 minūts bi jagaid!

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 07.05.2022, 18:40:02

    sransk (ne)kung.
    Aber aiz kō nevaret uz Pārvent ar Kājam aiziet pa 40 Minūt?
    Vai viss Nespējniek te bij salasities?

  • -3
    Marta P 09.05.2022, 14:40:46

    Es atvainojos, bet ja jūs nezinājāt ne par pasākumu, ne ierobežojumiem, kas abi bija izziņoti kopā, visos pilsētas portālos, ziņu lapās un vēl arī pa radio par šo runāja - kur vēl plašāk to vajadzēja izskandināt, lai jūs sasniegtu? Panorāmā? Tur nav manīts, ka par visu pilsētu satiksmes ierobežojumiem runā..

  • -3
    E.Z 07.05.2022, 12:46:24

    Ļoti jauks pasākums!
    Forši redzēt pozitīvi , smaidīgus cilvēkus! Atbalstu tāda veida pasākumus!
    Taču mazliet nepārdomāti! Bloķēt ceļus uz vairāk nekā stundu! Būtu vienu ceļu atstājuši, lai cilvēki varētu nokļūt arī Pārventas virzienā! Arī ātrajai palīdzībai nebija viegli nokļūt līdz slimnīcai, kas dažkārt cilvēkam var izrādīties liktenīgi! Jo bija ļoti neskaidri! Pajautājot ceļu policistam, pa kuru ceļu var tikt līdz Pārventai- atbilde bija nekā! 1,5h ceļa posmi slēgti!
    Nevisi cilvēki seko Ventspils pilsētai sociālos kontos! Arī man šī ziņa bija paslīdējusi garām!
    Forši būtu tāda veida pasākumu uzrīkot apkārt Bušnieku ezeram, līdz turienai iet superīgi velo celiņi, kas maz ietekmētu arī satiksmi.
    Saprotams, ka tāda veida pasāķumi nenotiek, katru dienu un ceļi netiek bloķēti, katru dienu, tomēr,būtu forši atrast to zelta vidusceļu! :)

  • -3
    Marta P 09.05.2022, 14:44:04

    Nu šis ir tāds ikgadējs pasākums, ar to jau nu iedzīvotāji var rēķināties, un visur ir karte par ierobežojumiem. Protams, var ziņa paslīdēt garām, bet nu pašiem ir arī jāpaseko līdzi. Ja gribam pilsētā jaukus, sportiskus un ģimenēm piemērotus drošus pasākumus, nu nāk tas komplektā ar satiksmes ierobežojumiem.

  • -5
    Ventspilnieks :) 07.05.2022, 15:49:55

    Pilnīgi piekrītu, šādi pasākumi būtu jārīko lai mazāk traucētu satiksmi, piemēram es nezināju, ka plānoti ierobežojumi, 30min riņķoju, beigās dabūju noparkoties ellē ratā un vēlāk iet pēc auto. Nez kāpēc baikeru pasākumos auto var iekļūt Lielajā prospektā un citās ielās, kaut gan tur varētu slēgt šīs ielas, bet šeit viss slēgts, un gaidi 1.5h.

  • -1
    Brīvā Latvija 07.05.2022, 16:08:20

    Apbraukt iespējams: Kuldīgas iela - pagrieziens uz Buki - Saules iela - Grīšļu iela - Vasarnīcu iela.
    Pasākums bija lielisks.

  • -4
    Raminta 07.05.2022, 20:13:13

    Tas Jums laikam vienam bija zināms. Kad jautāju policistam, kā apbraukt, viņš nevarēja pateikt. Jauki, ka notiek pasākumi, bet vai tad tiešām nav iespējams izdomāt citu maršrutu vai tādu, kas neparalizētu dzīvi tajā "aplī"? Ja dzīvo vecpilsētā, tad vispār nav iespējams nekur tikt. Tas pats arī ar info izplatīšanu - info par atklāšanu te pat, ventasbalss portālā bija ielikts, bet tas, ka tas paralizēs dzīvi un kā apbraukt nebija. Turklāt priekš kam tik daudzi kilometri veloceliņu, ja velosezonas atklāšanā tik un tā brauc pa ielu. Ikdienā taču jābrauc pa veloceliņiem - labs veids kā iepazīstināt to celiņu lietotājus ar iespējamajiem maršrutiem/jauniem veloceliņu posmiem. Un pie reizes neskādētu atgādināt, kādi ir ceļu satiksmes noteikumi un kā velobraucējiem jāuzvedas krustojumos. Tas būtu visiem lietderīgi.

  • 0
    reku 08.05.2022, 07:35:52

    Mazpilsētu Ventspili var šķērsot kājām kaut kādas stundas laikā!
    Jo vairāk sestdienā,kad uz darbu dodas vien neliela daļa iedzīvotāju.
    Par ko šeit uztraucas autoatkarīgie?Par to,ka nācās nedaudz uzgaidīt?Sen jau būtu nokļuvuši vajadzīgajā vietā ar kājām,pie viena dodot kaut nelielu labumu pašu veselībai.

  • -1
    Sporta pārvalde 09.05.2022, 10:34:49

    Lai popularizētu velobraukšanu un aktīvu dzīvesveidu ik gadu Ventspilī notiek tūrisma un velosezonas atklāšanas pasākums. Organizējot šāda mēroga pasākumus iedzīvotājiem, jārēķinās ar transporta un sabiedriskā transporta ierobežojumiem. Informācija par satiksmes ierobežojumiem tika publicēta laikrakstā “Ventas Balss”, interneta portālos, kā arī sociālajos tīklos.
    Šāda prakse, ka nozīmīgi sporta pasākumi notiek pa pilsētas ielām ir ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, radot sporta svētku atmosfēru dalībniekiem, pilsētas iedzīvotājiem un līdzjutējiem.
    Lūdzam iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret šāda veida pasākumiem un atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

  • 0
    Pipars 05.05.2023, 23:06:27

    Vai cienìta parvalde ir ņēmusi verā iedzìvotàju ieteikumus satiksmes ierobeźošanas organizēšanā?
    Ja starts ir paredzēts 11:00,tad nav vajadzības visas ielas sĺēgt jau 10:30.
    Pilnīgi pietiktu ielas slēgt kādas 5 minūtes pirms kollonas galvgaļa un atvērt pàris minūtes pēc noslèdzošās policijas mašīnas,atbilstoši CSN.
    Pagājušogad Kuldīgā,Baltijas ritēņbraukšanas čempionāta laikà šī satiksmes ierobežošana bija labi noorganizèta.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: