7. septembra vakarā plkst. 18 Popes muižas koncertzālē Zirgu stallis klausītāji aicināti uz džeza koncertu Šūpuļdziesma trombonam.

«Popē būsim pirmoreiz, tas mums visiem būs piedzīvojums,» saka trombonists Lauris Amantovs. Koncertā skanēs gan Ulda Stabulnieka un Gunāra Rozenberga, gan citas tradicionālas džeza melodijas Laura Amantova džeza kvarteta dalībnieku aranžējumā.

Amantovs ir talantīgs jaunās paaudzes džeza mūziķis, studējis džezu Klaipēdas universitātē, kā arī pie tādām slavenībām kā Peters Herbolchaimers, Džigs Vigems. Vairāku starptautisku improvizācijas konkursu laureāts. 2017. gada nogalē izdotais un Latvijas lielajās pilsētās prezentētais albums Šūpuļdziesma trombonam šogad, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, satiek savu klausītāju Latvijas mazpilsētās un muižās, kurās līdz šim, kā smejoties saka koncerta producente, Kuldīgas Kultūras centra vadītāja Inta Burnevica, džezs nav savu kāju spēris. Viņa arī piebilst: «Esmu dzimusi Popē, mācījusies Popes pamatskolā un, sekojot līdzi pēdējo gadu aktivitātēm, vaicāju sev – ko es varētu dot, kā varu palīdzēt Popei atkal skanēt. Šī ir mana atbilde.»

«Mums ir liels prieks uzņemt ikvienu Popes muižā. Šoreiz īpaši ir tas, ka mūs uzrunāja un ka iekļaujamies Latvijas kultūras notikumu telpā ar ko tik kvalitatīvu kā Laura Amantova džeza kvartets,» atzīst biedrības Popes muiža pārstāve Dace Vašuka.

Ansamblī apvienojušies izcili sava instrumenta džeza spēles meistari: Lauris Amantovs (trombons), Viktors Ritovs (klavieres/el.piano), Andris Grunte (bass), Artis Orubs (sitamie instrumenti).

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: