Ugāles spēkavīrs Oskars Martužans pārliecinoši triumfējis populārajās sacensībās Savickas Clasics Lietuvā, uzvarot astoņu atlētu konkurencē.

Martužanam šogad nesekmīgs izvērsās Latvijas čempionāta noslēgums, jo tajā bija jāsamierinās ar piekto vietu, tā ka skaidrs, ka slavenā Lietuvas spēkavīra Židrūna Savicka sacensībās vēlme sevi pierādīt bija ļoti liela. Sacensībās, kas risinājās Panevēžā, piedalījās arī Latvijas čempionāta bronzas medaļnieks Didzis Zariņš, kā arī Lietuvas un Somijas stiprinieki un cīņas notika sešās disciplīnās.

Jau no pirmajām disciplīnām vadībā izvirzījās Latvijas duets, galu galā svinot arī itin pārliecinošu uzvaru. Veiksmīgākais šoreiz izrādījās tieši Oskars, savācot 39,5 punktus un par divarpus apsteidzot Didzi, kurš ieņēma otro vietu. Arī trešo vietu uz pjedestāla mājinieki viesmīlīgi bija atdevuši viesim – somam Jarno Kirselu, kurš no Martužana gan atpalika par 8,5 punktiem.

Židrūns Savicks ir populārākais Lietuvas spēkavīrs un viens no slavenākajiem atlētiem pasaulē. Šobrīd 43 gadus vecais stiprinieks spēkavīru mačos startē kopš gadsimta sākuma un ir vienīgais, kurš uzvarējis visos lielākajos un prestižākajos mačos. Piemēram, viņam ir četri World Strongest Man un astoņi Arnold Strongman Clasic tituli. Savickam arī pieder vairāki spēkavīru pasaules rekordi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: