Visas vasaras garumā Bērnu pilsētiņā notika dažādi labiekārtošanas darbi, kuriem svinīgi punkts tiks likts šajā svētdienā.

Šī gada jūnijā Bērnu pilsētiņā uzsāka vērienīgus triecienabsorbējošā gumijas seguma ieklāšanas darbus. Segums tika ieklāts pilnībā visā teritorijā, kur līdz šim zem rotaļu iekārtām vēl bija smilšu segums. Ieklātā seguma kopējā platība ir 1662 m2.

Vairākkārt saņemot vecāku ierosinājumus ar lūgumu papildināt triecienabsorbējošā gumijas segumu Bērnu pilsētiņas teritorijā, Ventspils pilsētas pašvaldība pieņēma lēmumu atbalstīt šo priekšlikumu, piešķirot līdzekļus seguma izbūvei zem atlikušajām rotaļu iekārtām.  Bērnu vecāki atzinuši, ka krāsainais gumijas segums ir daudz patīkamāks bērnu rotaļām, jo tas palīdz izvairīties no nevēlamām traumām, ir higiēniskāks, nesmērē drēbes, apavos nesaiet smiltis, kā arī pēc lietus segums ātri kļūst sauss un tīrs.

Šajā sezonā uzstādīta jauna atrakcija bērniem – Muzikālais zilonītis. Lai rotaļātos ar to, jāpagriež aste, kas liek skanēt mūzikai vai kādiem pamācošiem tekstiem par dzīvniekiem. Ventspils Jaunrades nama aktīvie un radošie mākslinieki palīdzēja, lai zilonis runātu latviski.

Vēl Ventspilī pie visiem 36 rotaļu un 12 trenažieru laukumiem uzstādītas informatīvās plāksnes, kurās aprakstīti noteikumi, kā izmantot laukumu, kādai vecuma grupai tas paredzēts, kur ziņot rotaļu iekārtu bojājuma gadījumā, un kam zvanīt, ja laukumā noticis nelaimes gadījums. Uz tām norādīta arī laukuma atrašanās vieta, lai nepieciešamības gadījumā zvanītājs viegli orientētos, kādā adresē rotaļu laukums atrodas.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Barons 11.09.2018, 12:46:13

    Atpūts dārz galig izvarojuš.Būt varet celt priekš to Bērn no jaun kād Pilset kur nebūt citur blakam.Vai iekš Ventspil to viet bij maz?

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 11.09.2018, 13:28:52

    P/i "Komunālā pārvalde" informē, ka Bērnu pilsētiņa izbūvēta 2001. gadā. Tā tiek regulāri uzkopta, uzturēta un labiekārtota. Augustā tika pabeigti triecienabsorbējošā seguma ieklāšanas darbi!
    Nepilnību un nekārtību gadījumā, aicinām informēt p/i "Komunālā pārvalde" zvanot uz tālr. nr. 63624269 vai rakstot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv!
    Paldies par iesaistīšanos pilsētvides sakārtošanā!

  • 0
    Kurzemniece. 11.09.2018, 15:52:25

    Ne jau par to runa,komunālpārvalde!
    Kāpēc vajadzēja pilsētā būtībā iznīcināt divas tautas iecienītas brīvdabas atpūtas vietas-Atpūtas dārzu un dziesmu svētku laukumu?Gan kempingam,gan Bērnu pilsētiņai varēja sameklēt vietu citur.

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 12.09.2018, 13:05:06

    P/i "Komunālā pārvalde" informē, ka Bērnu pilsētiņas estrādi neviens nav iznīcinājis. Teritorija ir sakārtota, parkam izbūvēts žogs. Teritorija tiek uzturēta jau no 2001. gada.
    Arī esošā kempinga teritorija ir izbūvēta 2001.gadā, kuras pienesums ir vairākkārt lielāks nekā pašam kempingam vai estrādei. Laikam mainoties, estrādes stacionāra nav aktuāla un ar pārvietojamām skatuvēm var panākt lielāku efektu un mobilitāti.
    Paldies par iesaistīšanos pilsētvides sakārtošanā!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: