Ventspils Kultūras centra sieviešu koris "Venda" uzvarējis starptautiskā konkursā "Lisbon Sings 2023", informē "Venda" dziedātāja un projekta vadītāja Sarmīte Pāvulēna.

Ventspils Kultūras centra sieviešu koris "Venda" diriģenšu Anitras Niedres un Rudītes Tālbergas vadībā no 9. līdz 12. novembrim Lisabonā, Portugālē, piedalījās starptautiskā konkursā "Lisbon Sings 2023". Koris startēja divās kategorijās: viendabīgo koru kategorijā un folkloras kategorijā. Abās kategorijās "Venda" ieguva augstāko - pirmo - vietu.

Diriģente Niedre atzīst, ka koris ir gandarīts par sasniegumiem starptautiskajā konkursā un ieguldītā darba novērtējumu. Viņa pateicas visām kora dziedātājām par neatlaidīgo darbu vairāku mēnešu garumā, gatavojoties konkursam.

Savukārt Tālberga akcentē, ka viņām ir izdevies apliecināt savu varēšanu ne tikai Dziesmu un deju svētku "Koru karos", kur iegūta Lielā balva, bet arī starptautiskas nozīmes konkursā. "Ir lepnums, ka izdevies godam pārstāvēt mūsu valsti un savā veidā uzdāvināt dāvanu Latvijai valsts svētku nedēļā," uzsver Tālberga.

"Interkultur" organizētajā konkursā "Lisbon Sings 2023" piedalījās 35 kori no 16 valstīm - Kostarikas, Zimbabves, ASV, Ķīnas, Igaunijas, Zviedrijas un citām.

Konkurss organizēts astoņās kategorijās: divās jaukto koru, divās viendabīgo koru, sakrālās mūzikas, bērnu un jauniešu kategorijā.

Viesojoties Portugālē, 8. novembrī koris "Venda" piedalījās arī svinīgajā pieņemšanā par godu Latvijas proklamēšanas 105. gadadienai. Pieņemšanā Portugālē rezidējošos vēstniekus, Portugāles valdības un sabiedrības pārstāvjus, kā arī Latvijas diasporas pārstāvjus uzrunāja Latvijas Goda konsuls Lisabonā un Porto - Tiago Melo Patricio. Koris "Venda" bagātināja svinīgo pasākumu, izpildot latviešu komponistu radītu kormūziku.

Ventspils Kultūras centra sieviešu koris "Venda" dibināts 1985. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: