Maluzvejniecības uzraudzības reidu laikā Baltijas jūras piekrastē, Būšnieku ezerā un Ventā Ventspils Pašvaldības policija uzrauga zvejniecības un makšķerēšanas noteikumu ievērošanu zivju resursu aizsardzībai. Šogad no ūdens izcelti jau 12 maluzvejnieku tīkli 679 m garumā.

Ventspils Pašvaldības policija maluzvejniecības uzraudzības reidu laikā vairākkārt no ūdens izceļ maluzvejnieku tīklus, kā arī citādus zvejniecības rīkus, bieži vien izņemot un ūdenī atlaižot dzīvas zivis. 12. novembrī tika veikts kārtējais reids pa Ventas upi. Reida laikā ap plkst. 23.30 Dokupē, aptuveni 300 metrus no ietekas Ventā, tika izņemts ap 25 metru garš, nelikumīgs bezsaimnieka zvejas tīkls, šoreiz bez nozvejas. Nepilna gada laikā Ventspils Pašvaldības policijas darbinieki veikuši 107 ūdenstilpju apsekošanas, kopumā reidos pavadot 323 stundas. No ūdens izcelti 12 tīkli, kopā – 679 m garumā, 11 no tiem izcelti Ventā. Policijas darbinieki Baltijas jūrā, Būšnieku ezerā un Ventā šogad bez tīkliem atraduši arī 11 citādus zvejas rīkus. Pārbaudītas 34 personas.

Pašvaldības policija atgādina, ka Zvejniecības likums paredz, – par zveju bez attiecīgās atļaujas un par zveju aizliegtā vietā, kā arī par aizliegtu rīku un paņēmienu izmantošanu piemēro naudas sodu: fiziskai personai – no 275 līdz 700 eiro, bet juridiskai personai – no 700 līdz 4300 eiro. Šim sodam papildus var tikt piemērots aizliegums izmantot zvejas tiesības uz laiku līdz diviem gadiem. Par vienu nelikumīgi noķertu lasi vai taimiņu, ja tas iegūts iekšējos ūdeņos, zivju resursiem nodarīto zaudējumu apmērs ir noteikts 715 eiro, savukārt jūrā – 429 eiro. Par makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpumiem piemēro arī administratīvo sodu. Fiziskām personām tas noteikts no 280 līdz 700 eiro, juridiskām – no 700 līdz 4300 eiro. Ja noziedzīgā nodarījuma rezultātā konstatēts būtisks kaitējums, pārkāpējam draud kriminālatbildība. Krimināllikumā noteikts, ka par zivju vai ūdensdzīvnieku ķeršanu vai citādu iegūšanu bez attiecīgas atļaujas, aizliegtā laikā vai aizliegtās vietās, vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem (patvaļīga iegūšana), ja ar to radīts būtisks kaitējums, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: