Ventspils Pilsētas svētku programma no 4. – 6. augustam pārsteigs ar visplašāko muzikālo žanru loku. Viesosies ne tikai mūziķi no Latvijas, bet arī no Lielbritānijas, Vācijas un Itālijas.

Atklāšanas koncertā muzicēs “Mirage Jazz Orchestra” un īpašie viesi – dziedātāja Marta Giulioni (Itālija) un viens no vadošajiem itāļu trombonistiem un aranžētājiem Massimo Morganti. Piektdienas vakarā šlāgermūzikas cienītāji varēs izdejoties tirgus laukumā, kur viesosies dziedātājs Žoržs Siksna, savukārt, koncertzāles Green Room būs koncerts ar laikmetīgās mūzikas ievirzēm.

Sestdien Reņķa dārzā būs gan pop un rok mūzika. No plkst.12.00 uzstāsies grupas “Otra Puse”, “Rīgas Modes”, kā arī panka, džeza un elektroniskā mūzikas sajaukums Vācijas grupas “Brass Riot” izpildījumā. Diemžēl svētkos tehnisku iemeslu dēļ nevarēs ierasties sākotnēji izziņotie viesi no Tanzānijas – grupa “Tofa Jaxx”, to vietā viesosies mūsu pašu Latvijas mūziķi “Čipsis un Dullais”. Lielajā laukumā līdzās pavāru un bārmeņu šovam muzicēs Strübergs un Horens, kuri izpildīs regeja un hip hopa ritmos balstītu mūziku. Sestdienas pēcpusdienā visi akadēmiskās mūzikas cienītāji aicināti apmeklēt Pārventas bibliotēku. Senās mūzikas gardēžus ar Viduslaiku dziedājumiem gaidīs Livonijas ordeņa pils piedāvātā programma. Rātslaukumā Grāmatu svētku ietvaros mazos svētku apmeklētājus ar muzikālu programmu iepriecinās Raitis Zapackis, bet pieaugušajiem mākslinieks piedāvās programmu “Tas ir Sinatra”.

Svētku kulminācijā Lielajā laukumā būs divdaļīgs koncerts. Pirmajā daļā mūsu lieliskais “Ventspils bigbends” kopā ar solistiem Ralfu Eilandu un Elzu Rozentāli izpildīs komponista Zigmara Liepiņa populārākās dziesmas. Bet otrajā daļā līdz uguņošanai uzstāsies īpašie viesi no Lielbritānijas – deju mūzikas projekts “House Gospel Choir”. Natālijas Mediksas vairāk nekā 10 gadus vadītās vokālās grupas unikāli pārsteidzošajā skanējumā satiekas deju mūzika un deviņi enerģijas pilni dziedātāji ar perfekti noslīpētām balsīm. Toms Džons, Kailija Minouga, Emīlija Sandē un dīdžejs Jax Jones ir vien daži pieminēšanas vērti mūzikas dižgari, ar kuriem “House Gospel Choir” ir dalījuši skatuvi lielākajos Eiropas mūzikas festivālos. Radīti skaņdarbi kopā ar tādiem zināmiem māksliniekiem kā Ella Hendersone, Nīls Rodžers, grupu “Rudimental” un citiem.

Nakts dejās Reņķa dārzā muzicēs visiem zināmas grupas – “Citi zēni” un “A-Europa”, kā arī jaunākai paaudzei paredzēts projekts “KRATA” ar zināmo reperi Edavārdi un viņa skatuves biedriem Čižiku un Dj Dubra sastāvā. Vakara daļā paredzēts arī mierīgāku noskaņu koncerts Ventspils Svētā Krusta Romas katoļu baznīcā ar “Ventspils vokālās grupas” piedalīšanos.

Svētku izskaņā – svētdienā, 6.augustā Piejūras brīvdabas muzejā muzicēs šlāgergrupa “Lauku muzikanti”, Pārventas estrādē būs tradicionālais bardu koncerts, bet koncertzālē “Latvija” dziedātājas Marijas Naumovas jubilejas vakars.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Gārfilds 06.08.2023, 12:24:54

    Tik švaki un vāji nav bijis nekad.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: