Ventspils galvenajā bibliotēkā no 3. augusta līdz 2. septembrim apskatāma finansistes un fotogrāfes Agneses Pastares foto izstāde ''Tālsēde'', kas aptver trīs valstis un sešu mēnešu posmu viena gada laikā, kad ierobežojumu dēļ ģimene pieņēma lēmumu ''mājsēdi'' transformēt par ''tālsēdi''.

''Tika izsludināta kārtējā mājsēde Latvijā. Pēc iepriekšējo karantīnu un mājsēžu pieredzes pāris stundu laikā tika pieņemts lēmums divatā ar jaunāko dēlu Ernestu pārcelties uz siltāku klimatu. Mazliet gan bija bail - pirmo reizi mūžā nopirkt vienvirziena lidmašīnas biļeti, bet skola un darbs atkal bija ''zoomā'', viss likās paveicams'' stāsta Agnese Pastare.

Piedzīvoti tika gan priecīgi, gan bēdīgi atgadījumi, pārciestas slimības un risināti ikdienas sadzīves jautājumi, izbaudīta svešzemju kultūra un apskatīti pasaulslaveni objekti, ko, rūpīgi saplānojot, ir iespējams realizēt ar visai nelieliem finansiāliem ieguldījumiem.

''Pēc ģimenes pārslimotā kovida 2022. gada janvārī tika pieņemts lēmums vēlreiz doties ''tālsēdē'', jo vēl aizvien bija dzirdami viedokļi, ka varētu tikt izsludināti kārtējie ierobežojumi. Ceļā uz Maltu devāmies ar automašīnu un visa ģimene – es, abi dēli, ome un suns'' atceras Agnese, ''Vētra un neplānotā aizkavēšanās Itālijā, transporta kustība pa kreiso ceļa pusi, austeru brokastis astoņos no rīta, Jāņi uz draugu terases ar grila ugunskuru un dziedāšanu, pēcpusdienas ''kafija skaistā vietā'' tradīcijas aizsākšana, mūžam neesošais ''parkings'', kur mums vienmēr atradās vieta, tā pārsteidzot draugus, kas mūsu veiksmei nespēja noticēt, mana darba lielā VID pārbaude onlainā, ikgadējais karnevāls Valletā, ciemiņi no Latvijas un mēs gidu lomā… Piedzīvojumu bija daudz!''. Sastaptos cilvēkus, izjustas emocijas un notikumus, kas norisinājušies šajā laikā, Agnese ir iemūžinājusi fotogrāfijās, kas tagad rezultējušās izstādē.

''Tālsēdes'' piedzīvojumi un emociju brīži ir atspoguļoti arī vairākos Latvijas preses izdevumos, kas sekoja līdzi digitālo nomadu stāstiem.

Agneses Pastares darbi ir bijuši apskatāmi izstādēs visā pasaulē – Kanādā, Vjetnamā, Zviedrijā, Portugālē, Taizemē, ASV, Dienvidāfrikā, Izraēlā un, protams, Latvijā. Viņa ir Ventspils fotokluba ''KAKTUSS'' dibinātāja un kopš 2019. gada aktīvi izrāda savus darbus izstādēs, piedalās pašmāju un starptautiskos foto plenēros, kā arī dažādos konkursos, kur gūtas godalgotas vietas, tajā skaitā arī uzvaras.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: