Ceturtdien, 3. augustā, plkst. 19 teātra namā Jūras vārti solisti Aija Vītoliņa, Jānis Aišpurs, Atis Zviedris, Atis Ieviņš, kā arī jauktais koris Ventspils un Ventspils Kamerorķestris ar koncertu Roka balādes – Alternative ieskandinās Pilsētas svētkus, tajā tiks atskaņotas daudziem zināmas roka balādes. Pie diriģenta pults koncerta mākslinieciskais vadītājs Aigars Meri.

Koncertā izskanēs pasaulē labi zināmas alternatīvā roka balādes solistu, kora un kamerorķestra izpildījumā. Atbilstoši koncerta dalībnieku sastāvam aranžēti tādi skaņdarbi kā Skunk Anansie Secretly, P. Gabriel & K. Bush Don’t give up, 4 Non Blondes What’s Up, Alanis Morissette Uninvited, The Verve Drugs Don’t Work, Nickelback How You Remind Me, Rammstein Ohne dich, Lou Reed Perfect Day, Go Go Dolls Iris un citi. Dziesmu aranžējumu autors – Andris Sējāns. Par jaudīgu pavadījumu rūpēsies pavadošā grupa: Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti), Jānis Bērziņš (ģitāra), Aleksis Zariņš (ģitāra), Ivars Ozols (basģitāra), Zane Volberga (taustiņinstrumenti).

Diriģenta Aigara Meri veidotās koncertsērijas Roka balādes pirmais koncerts izskanēja 2019. gada pavasarī teātra namā Jūras vārti. Šie koncerti priecē skatītājus ar repertuāra izvēli un iecienīto roka skaņdarbu jauno skanējumu, īstenojot mākslinieciskā vadītāja iecerētos muzikālos izaicinājumus. Koncerta soliste Aija Vītoliņa ir gandarīta par iespēju iesaistīties diriģenta Aigara Meri radītajā projektā, kas koncerta apmeklētājiem sniegs iespēju noklausīties gan biežāk, gan ne tik bieži dzirdētu mūziku. «Aigars Meri vienmēr ļoti rūpīgi un pārdomāti izvēlas koncerta repertuāru – diriģents iedziļinās repertuāra tekstos, viņam ir svarīgi sajust pasaules kopējo situāciju un noskaņu, saliekot to kopā arī ar savu iekšējo sajūtu. Sadarbība ar diriģentu vienmēr ir īpaša un neaizmirstama, viņam patīk muzikālie eksperimenti, tādēļ esmu pārliecināta, ka, atnākot uz koncertu, pārsteiguma brīži būs garantēti, jo diriģents nebaidās riskēt un ir gatavs īstenot vistrakākos izaicinājumus,» uzsver Vītoliņa. Tāpat dziedātāja ar prieku gaida tikšanos ar saviem kolēģiem solistiem – kopīga satikšanās uz skatuves būs pirmo reizi. Roka balādes nekad nenovecos – pārliecināta Vītoliņa. «Roka balāžu dziesmu teksti un mūzika ir tik dziļi, ka savu aktualitāti nezaudē ne mirkli – var sajust dumpinieciskuma garu un drosmi, pasakot skaļi, ko domā,» tā roka balāžu unikalitāti raksturo Vītoliņa. Vaicāta, kura roka balāde no koncerta repertuāra dziedātāju uzrunā visvairāk, Vītoliņa min, ka tā ir dziesma Secretly, kas uzjundī atmiņas no pagātnes, ļoti nozīmīgs skaņdarbs ir arī Don’t give up. «Roka balādes tādēļ arī ir unikālas, ka tām piemīt mūžīgā dzīvotspēja, tās ir aktuālas jebkuros apstākļos. Tās ir dziesmas ar stāstiem, kuros aicinu ieklausīties.»

Pilsētas dzimšanas dienā dziedātāja Aija Vītoliņa novēl ikvienam ventspilniekam rūpēties par vietu, kur dzīvo, rūpēties par saviem tuvākajiem, lai ar šādiem ikdienas ierastiem darbiem nonāktu pie kopēja rezultāta – skaistas pilsētas, kas iepriecina ikvienu. «Iesim no mazumiņa uz lielumu, sakārtosim sevi, arī viss pārējais būs kārtībā,» saka Vītoliņa.

Koncertu organizē SIA Kurzemes filharmonija, finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības tīklā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: