Turpinot Ventspils iedzīvotāju un pilsētas viesu, kā arī floristikas meistaru, profesionāļu un šī amata entuziastu iemīļotu tradīciju, šovasar no 4. līdz 6. augustam Ventspilī notiks jau 21. starptautiskais ziedu paklāju festivāls ‘’Ziedu virpulis’’. Kopējais naudas balvu fonds ir 1600 eiro.

Pārceļoties no Ostas ielas promenādes, pirmo reizi starptautiskais ziedu paklāju festivāls dalībniekus un skatītājus pulcēs Lielajā laukumā, līdzās strūklakai «Fregate “Valzivs”». Taču nemainīgi tas būs viens no vizuāli iespaidīgākajiem un pārsteidzošākajiem Ventspils Pilsētas svētku notikumiem.

Šoreiz par festivāla vienojošo tematiku izraudzīta devīze «Ziedu virpulis». Noteikumi paredz, ka katrai komandai, iekļaujoties noteiktā laikā – 23 stundās, jāizveido viens tematikai atbilstošs taisnstūra formas 2x3 metrus liels ziedu paklājs, kura kopējā platība ir 6 kvadrātmetri. Dalībnieku veikumu vērtēs konkursa žūrijas komisija Ventspils pilsētas domes deputāta Didža Ošenieka vadībā.

Kopējais naudas balvu fonds ir 1600 eiro, taču papildus tam ikkatrai komandai, kas būs veikusi uzdevumu neatkarīgi no rezultāta, tiks nodrošināta garantētā naudas balva 400 eiro apmērā. Tāpat visiem dalībniekiem festivāla laikā tiks nodrošināta bezmaksas nakšņošana Ventspils naktsmītnēs, kā arī bezmaksas ielūgums Pilsētas svētku noslēguma pasākuma apmeklējumam Reņķa dārzā.

Konkursā aicināti piedalīties gan profesionāli floristi, gan arī iesācēji Latvijas un ārvalstīm, tostarp, piemēram, ziedu salonu un veikalu, kā arī nozares izglītības iestāžu pārstāvji, izveidojot komandu ne vairāk kā piecu cilvēku sastāvā. Pieteikumu dalībai konkursā aicinām sūtīt uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv.

21. starptautisko ziedu paklāju festivālu organizē pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”, atbalsta floristikas amata meistare, ziedu paklāja festivāla idejas aizsācēja Riona Ēce un Aijas Žagariņas “Floristikas skola A-Ž”.

Plašāka informācija par festivāla norisi pieejama konkursa nolikumā. Papildus informācijai aicinām rakstīt ziņu uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv, zvanīt pa tālr. 636 22747 vai personīgi sazināties ar Ingu Reinholdi (e-pasta adrese: inga.reinholde@ventspils.lv; tālr. 26521335).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: