Lai pievērstu lielāku uzmanību sabiedrībā aizvien biežāk sastopamai slimībai kā sirds mazspēja, kā arī uzzinātu vairāk par tās simptomiem un riska faktoriem, otrdien, 23. maijā plkst. 15 Kurzemes Rehabilitācijas centrā Ventspilī, interesenti aicināti piedalīties bezmaksas lekcijā, kuru vadīs Ventspils slimnīcas kardiologs Ņikita Nazarenko.

Lai apmeklētu lekciju, iepriekš nepieciešams pieteikties, zvanot pa tālruni 636 24727. Vietu skaits ir ierobežots.

Atzīmējot sirds mazspējas mēnesi, Dr. Nazarenko lekcijas laikā pastāstīs par šīs slimības cēloņiem, slimības gaitā lietojamajiem medikamentiem un atbildēs uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Dr. Ņikita Nazarenko: "Lietojot medikamentus sirds mazspējas ārstēšanai, pacients neizjutīs tūlītējus uzlabojumus pēc pirmās tabletes. Tikai disciplinēta, regulāra medikamentu lietošana ilgtermiņā uzlabos pacienta pašsajūtu un dzīves kvalitāti."

Kardiologs Dr. Nazarenko Ventspils slimnīcā sniedz gan valsts apmaksātas, gan maksas konsultācijas pieaugušajiem, kā arī veic ehokardiogrāfijas izmeklējumus pacientiem no 15 gadu vecuma. Pieteikties konsultācijai vai uz izmeklējumu pie speciālista iespējams, zvanot uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 636 24665 vai ierodoties klātienē.

Ventspils slimnīcas Kardioloģijas nodaļā tiek ārstētas visu veidu akūtās sirds patoloģijas – miokarda infarkts un to komplikācijas, stenokardija, sirdsdarbības ritma traucējumi, akūta sirds mazspēja, plaušu artērijas trombembolija, miokardīts, perikardīts un citas.

Sirds veselības mēneša ietvaros aktivitātes organizē biedrība ParSirdi.lv sadarbībā ar Latvijas Kardiologu biedrību, Latvijas Hipertensijas un aterosklerozes biedrību un starptautisko organizāciju "Global Heart Hub".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: