Pirms 33 gadiem 4. maijā tika ielikts pamats tai valstij, kurā mēs dzīvojam šodien. Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu šodien, mēs atgādinām sev un citiem, ka brīvība un neatkarība ir augstākais dārgums, ko mēs varam iegūt kā valsts un kā tauta.

Šis vēsturiskais balsojums bija jauns sākums mūsu valstij, veidojot savu ekonomiku, sabiedrību un demokrātiju. Šis ceļš nav bijis viegls, taču mūsu pašu neatlaidība un stiprais gars ir palīdzējis mums izveidot konkurētspējīgu valsti, kurā iedzīvotāji var attīstīt savas idejas un dzīvot drošos apstākļos.

Mēs varam lepoties ar to, kādu pilsētu kopīgi esam izveidojuši. Šodienas jaunajai paaudzei šķiet pašsaprotami, ka dzīvojam pilsētā, kas sniedz visplašākās iespējas. Soli pa solim ventspilnieki ir izveidojuši lielisku dzīves vidi, radot vietas, lietas un apstākļus, kas attīsta mūsu ekonomiku, sabiedrību un kultūru. Ikvienam ir iespējas iegūt augsta līmeņa izglītību, atrast darbu un sev piemērotu un noderīgu kultūras, sporta un izklaides aktivitāti. Tas paveikts pateicoties mūsu visu neatlaidībai un mērķtiecīgam darbam.

Vēlu ventspilniekiem, Ventspilij un Latvijai, lai dinamiskas pārmaiņas priecē visu paaudžu cilvēkus!

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Jānis Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    qwerty 03.05.2023, 15:02:39

    Vislabakais ir tas, ka valdošie jau toreiz, pirms tiem 33 gadiem sadzirdēja tautas balsi Daugavmalas manifestacijā <<Kaut pastalās, bet brīvā Latvijā>>. Tas tagad lielai daļai tautas ir piepildījies, pastalās esam ...

  • -1
    +Arājs 1488/2 03.05.2023, 15:50:29

    Sava taisnība par t.s. "4.maija kliķi" ir arī ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotajam LCTAG "Helsinki-86" līdzdibinātājam Linardam Grantiņam:
    https://tautastribunals.eu/?p=64244&cpage=1#comment-103602
    https://tautastribunals.eu/?p=64244

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: