Ventspils muzeja visās mājvietās sestdien, 13. maijā notiks nakts dzīve un, ievērojot tradīcijas, Muzeju naktī ieeja ir bez maksas.

Livonijas ordeņa pils gaidīs viduslaiku mīlētājus, jo notiks Viduslaiku lasījumi, kuros uzstāsies pazīstami un atzīti mūzikas, arhitektūras vēstures un vienkārši vēstures pētnieki, skanēs viduslaiku mūzika senās mūzikas ansambļa “Trakula” izpildījumā un deju grupas “Ballare” soļos, rosīsies arī amatu meistari, pagalmā varēs sildīt rokas un sirdis pie dzīvās uguns un karsta dzēriena.

Amatu mājā priecāsies par tiem, kas vēlas ieklausīties un uzzināt ko jaunu par mākslu un skaistumu domnīcā ar Jāni Rudzīti, bet izstādes “Cilvēks. Māja” atklāšanā būs iespēja tikties arī ar tās radītājiem - Rudzīšu ģimeni.

Herberta Dorbes muzejā, izspēlējot izglītības programmu, varēs vērot, kā aug koki rakstnieka dārzā, un poētiskā noskaņā kopā ar dzejnieci Maiju Laukmani radīt domas.

Piejūras brīvdabas muzeja Laivu mājā, jau pēc desmitiem vakarā notiks gaismas zīmējumu radīšana.

Plašāk un precīzāk par Muzeju nakts norisēm ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Viktors + 12.05.2023, 15:55:08

    Precīzāk būtu-puse no nakts.Jo visi pasākumi beigsies ne vēlāk kā pusnaktī...

  • 0
    Uģis Juris 14.05.2023, 01:21:02

    Pils muzeja ekspozīcija atvērta tikai 3 stundas. Nopietni? Tas ir ar domu, lai visi saskrien vienlaicīgi un ir muzeja vakars nevis nakts. Bez kritikas, bet nu tomēr.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 14.05.2023, 09:48:35

    Manuprāt,pie vainas ir pašvaldības kapeik*isēju nevēlēšanās piemaksāt darbiniekiem 50% par darbu nakts stundās.Tamdēļ arī viss minimizēts.

  • -1
    Marta P 15.05.2023, 14:45:49

    Tikai loģiski, ka muzejiem ir ierobežots tas darba laiks, tā ir it visur. Vai kaut kur tie bija atvērti līdz 6iem nākamajā rītā?

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 16.05.2023, 08:21:42

    Atbild Ventspils muzejs:
    Paldies par ierosinājumu, bet līdzšinējā pieredze rāda, ka ekspozīcijas apskatē ieinteresētie apmeklētāji neizvēlas nākt uz muzeju pēc plkst. 22:00. Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī jau desmit gadus ir tradīcija Starptautiskajā Muzeju naktī atvērt ekspozīcijas apskati ar dažādu tematisku ceļvežu piedāvājumu no 19:00-22:00, Muzeju nakts pilī turpinās ar aktivitātēm pils iekšpagalmā un āra pagalmā, kā arī noslēguma koncertu-līdz plkst. 23.30, šogad – muzicēja senās mūzikas ansamblis “Trakula” un dejotājas no seno deju ansambļa “Ballare“ demonstrēja viduslaiku deju soļus. Piedāvātajā ekspozīcijas apskates laikā netika novērota “vienlaicīga saskriešana”, interesentu plūsma bija vienmērīga un apmeklētāji atsaucīgi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: