3. maijā atzīmē preses un vārda brīvībai būtisku notikumu – Pasaules preses brīvības dienu. Pēc UNESCO iniciatīvas tā tiek atzīmēta kopš 1994. gada, atgādinot, ka preses brīvība joprojām ir apdraudēta – daudzās valstīs žurnālisti strādā ļoti sarežģītos apstākļos, kur par brīvas domas paušanu var samaksāt ar dzīvību.

Preses brīvība ir viena no Eiropas Savienības pamatvērtībām, it īpaši laikā, kad neatkarīga un objektīva informācija plašsaziņas līdzekļos ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. “Narvesen” vēlas atgādināt Latvijas sabiedrībai par brīvas preses būtisko lomu demokrātijas stiprināšanā, tāpēc mudina klientus vismaz šajā dienā iegādāties kādu preses izdevumu un novērtēt drukātās preses kvalitāti un nozīmīgumu.

Lai veicinātu klientu aktivitāti preses izdevumu iegādē, ''Narvesen'' 3. maijā uz vienu dienu piešķirs visiem preses izdevumiem 50% atlaidi. Kaut arī tas var ietekmēt peļņu, “Narvesen” uzskata, ka ir ārkārtīgi svarīgi paust atbalstu neatkarīgai presei un veicināt kopējo preses pārdošanas apjomu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: