Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti virza grozījumus Kriminālprocesa likumā, lai prioritāri izmeklētu kriminālprocesus par vardarbību ģimenē un vajāšanu.

Likumā rosināts noteikt, ka kriminālprocesam par noziedzīgu nodarījumu, kas saistīts ar vardarbību ģimenē, vajāšanu ir priekšrocība salīdzinājumā ar pārējiem kriminālprocesiem.

Grozījumus iesnieguši ZZS deputāti Gunārs Kūtris, Augusts Brigmanis, Jānis Vucāns, Kaspars Melnis, Harijs Rokpelnis, Andrejs Vilks, Anita Brakovska, Daiga Mieriņa, Līga Kļaviņa, Juris Jakovins, Uldis Augulis un Viktors Valainis.

Kūtris debatēs cita starpā norādīja, ka vaina nav tikai likumos un ka viena no problēmām ir policistu trūkums. Tā kā nevaram nokomplektēt nepieciešamo policistu skaitu, tad vardarbību ģimenē jānosaka, kā prioritāri izmeklējamu, atzīmēja politiķis.

Likumprojekts šodien tika iekļauts Saeimas sēdes darba kārtībā, lai vēlāk lemtu par tā nodošanu skatīšanai komisijās.

Šodien Saeimas darba kārtībā savukārt netika iekļauts "Progresīvo" frakcijas priekšlikums Ministru kabinetam nekavējoties virzīt parlamentam ratifikācijai Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas konvenciju.

Stambulas konvencijas ratifikācijas jautājums atkal kļuvis aktuāls pēc nežēlīgajiem notikumiem pagājušajā nedēļā Jēkabpils novadā, kur sava bērna un mātes acu priekšā tika nodurta sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ventspilnieks 36,7 27.04.2023, 15:23:02

    Cik X šie sarkanzemnieki varēja pacelt algas policistiem un katram pilsonim nolikt vienu blakus. Dīvaini tie komjaunieši un komunisti.

  • 0
    Īlons 27.04.2023, 21:43:29

    Kūtris ir pilnīgs nulle.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: