Ventspils slimnīcā iespējams pieteikties pulmonologa Dr. Ancāna valsts apmaksātām un maksas konsultācijām, kā arī veikt plaša spektra diagnostiku pacientiem ar elpošanas orgānu sistēmas problēmām.

Izmeklējumu veikšanai Ventspils slimnīcā pacientiem pieejams šobrīd Latvijā modernākais pulmonoloģijas funkcionālās diagnostikas iekārtu komplekss, ar kura palīdzību būs iespējams veikt savlaicīgu un profesionālu pilna apjoma diagnostiku, veicot pacientiem tādus izmeklējumus kā spirometriju ar bronhodilatācijas testu, visa ķermeņa pletizmogrāfiju, gāzu difūzijas noteikšanu, respiratoro muskuļu spēka noteikšanu, kā arī bronhoprovokācijas testu.

Izmeklējumus iespējams veikt gan pieaugušajiem, gan bērniem no 5 gadu vecuma (tiklīdz bērns ir spējīgs sadarboties ar medicīnas personālu). Ja ir aizdomas par dažādām plaušu slimībām, tad pacientu uz plaušu funkcionālās diagnostikas izmeklējumiem var nosūtīt gan ģimenes ārsts, gan pulmonologs.

Pieteikties konsultācijai pie Dr. Ancāna iespējams zvanot uz Ventspils slimnīcas reģistratūru pa tālruni 636 24665, vai ierodoties klātienē.

Pulmonologs Dr. Gusts Ancāns: “Gan slimnīcas, gan arī mans personiskais mērķis ir reģiona iedzīvotājiem nodrošināt līdzvērtīgu plaušu slimību diagnostiku un ārstēšanu, kā tas ir galvaspilsētā, un esmu pārliecināts, ka līdz ar darba uzsākšanu, izmeklējumu veikšanā izmantojot jauno iekārtu kompleksu, tas arī tiks nodrošināts! ”

Drīzumā plānots Ventspils slimnīcā uzsākt arī plaušu endoskopisku izmeklēšanu – videobronhoskopiju.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 08.05.2023, 18:09:33

    Nu tad beidzot!
    Kur tas laiks ,kad dr.Fabriciusa aizgāja pensijā...
    Spirometrijas aparatūra,lai ne arī tā modernākā ,tak visu laiku stāvēja,jo nebija,kas nolasa un apraksta rezultātus.
    Kam vajadzēja,tas pie Borsas uz "Bini",kur rindas ne jau mazas.

  • -1
    Marta P 09.05.2023, 12:47:24

    Brīnišķīga ziņa! Prieks, ka slimnīcā pat šajos laikos izdodas piesaistīt jaunus speciālistus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: