Pilsētas svētkos, 6. augustā, no plkst.12 līdz plkst.15.30 Rātslaukumā norisināsies tradicionālie Grāmatu svētki, kas kopā pulcē grāmatu izdevējus, autorus un grāmatu lasītājus, kā arī piedāvā apmeklētājiem lieliski pavadīt laiku un gūt jaunas zināšanas.

Svētku devīze ir ''Mežs ienāk pilsētā'', tāpēc Rātslaukumā valdīs meža noskaņa. Līdzās grāmatu izdevniecībām, sarunām ar rakstniekiem, radošajām darbnīcām, muzikālajai programmai, darbosies dzīvās skulptūras - Meža valdnieks un Meža feja.

Svētku ieskaņā Liega Piešiņa risinās sarunu ar Ivetu Troaliku un Ingu Gaili. Liega Piešiņa ir kultūras žurnāliste. Viņa, stāstot par grāmatām, tā spēj uzbur grāmatu pasauli, ka gribas tās izlasīt. Iveta Troalika ir žurnāliste, raksta izdevumiem ''Santa'', ''Ieva'', ''Pērle'', ''Ievas veselība''. Pērn izdevusi  pirmo romānu ''Tūlīt paliks labāk'', par kuru šogad saņēma Dzintara Soduma balvu. Inga Gaile ir dzejniece, rakstniece, dramaturģe, performances māksliniece, septiņu dzejoļu krājumu, četru romānu, viena stāstu krājuma un vairāku lugu autore. 2020. gadā par romānu ''Skaistās'' saņēmusi Latvijas literatūras gada balvu un balvu Kilograms kultūras par romānu ''Rakstītāja''.
    
Plkst.12 tiks dots starts komandu spēlei ''Mežs ienāk pilsētā''. Spēles dalībnieki  norādītajos kontroles punktos izpildīs uzdevumus, saņemot atzīmi dalības kartē. Noslēgumā aizpildītā karte piedalīsies izlozē par balvām no ED Ventspils, SIA Olimpiskais centrs ''Ventspils'', apgāda ''Jānis Roze'', Ventspils bibliotēkas.

Europe Direct Ventspils informatīvajā teltī valdīs ''Zaļās Eiropas'' noskaņa, kuru rūpēs par tīru un zaļu Latviju ar izglītojošu programmu, konkursiem un darbnīcām papildinās ''Zaļā josta''. Šeit varēsiet uzzināt par Eiropas Zaļā kursa mērķiem klimata un vides aizsardzības politikā, kas vērsti uz labklājīgu un klimatneitrālu nākotni. Zināšanas par Zaļo Eiropu palīdzēs, lai atrisinātu visus uzdevumus un izkļūtu no ''Izlaušanās telts''.

Plkst.13.30 tiks sveikti Ventspils pilsētas un novada autori, kā arī spēles ''Mežs ienāk pilsētā'' uzvarētāji.

Svētku izskaņā plkst. 14.15 muzicēs grāmatas ''Sākums mūs atrod pats jeb 5000 km mūzikas'' - autors Kārlis Kazāks un Kaspars Tobis.

Mazos svētku apmeklētājus Rātslaukumā gaidīs Bērnu bibliotēkas, Gāliņciema bibliotēkas un Pārventas bibliotēkas radošas darbnīcas - zvēru masku veidošana, padomi kā neapmaldīties un nepazust interneta džungļos, Tīģerēna veidošana, gaisīgie ziepju burbuļi un seju apgleznojumi, Lāsīte un grāmatu varoņi - Pūķītis Kokosrieksts, Pepija un Sīpoliņš.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    borsinsh 01.08.2022, 09:32:40

    kā vienmēr, komercija uzvar pār saprātīgu domāšanu(!) droši vien pārdevējs-izplatītājs domāja, ka saulē (skat. foto) grāmatu saturs kļūst izteikti sulīgāks un pirkuma kurss strauji celsies...
    jautājums: kāpēc tad mums ir vajadzīgas drūmās grāmatu krātuves ar mikroklimatu?

  • 0
    корумпант 02.08.2022, 08:47:16

    Vienkārši nereaģē un nebojā citiem prieku.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: