Ventspils dzimtsarakstu nodaļā šogad ir ražens kāzu laiks – pirmajā pusgadā reģistrētas 76 laulības, 2021. gadā tādā pašā laika posmā bija 67, bet 2020. gadā bija salaulājušies vēl par desmit pāriem mazāk

Tieši vasaras mēneši vienmēr ir bijuši iecienīts kāzu laiks, visticamāk tāpēc, ka lielākas iespējas, ka laiks būs silts un saulains, tas, ka šobrīd nav spēkā Covid noteiktie ierobežojumi, pēdējos gados arī īpašajiem datumiem tiek pievērsta lielāka uzmanība.

Šī gada jūlijs bijis ļoti populārs, Ventspils dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 49 laulības – tas ir lielākais laulību skaits pēdējo gadu laikā. Iepriekš 2021.gada jūlijā bija reģistrētas 39 laulības un 2020.gada jūlijā – 29. Arī augustā plānots ļoti liels laulību skaits – iesniegumi saņemti no 54 pāriem.

Savu kāzu datumu cilvēki izvēlas dažādu iemeslu vadīti. Vieniem pāriem tas ir tuvākais brīvais datums tieši pēc mēneša, citiem rūpīgi izvēlēta konkrēta diena, dzirdēts par pāriem, kas savas kāzas izvēlas rīkot viņiem pašiem kādā nozīmīgā datumā, piemēram, iepazīšanās datumā, citi pāri izvēlas šī gada īpašo – 22. datumu. Pēdējos gadus arvien vairāk pāru izvēlas reģistrēt laulību tieši darba dienās.

Ventspils dzimtsarakstu nodaļa priecājas sagaidīt katru pāri, jaunākus cilvēkus vai jau gados, jo ģimene, jebkurā vecumā, ir pati svarīgākā vērtība katra cilvēka dzīvē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: