Veiksmīgi noslēdzies astotais Raita Silarāja kauss 3x3 basketbolā turnīrs, kas šoreiz, saulainajā sestdienas dienā, Ventspils 3x3 basketbola laukumos pulcēja 33 komandas piecās vecuma grupās.

Pasākuma laikā tika noskaidrots arī Bucher Municipal skills challenge uzvarētājs, apmeklētājiem un dalībniekiem bija iespēja piedalīties konkursos un laimēt vērtīgas balvas no pasākuma atbalstītājiem.

U12 zēnu grupā turnīrā piedalījās astoņas komandas, kuras tika iedalītas divās apakšgrupās. Starp puišiem U12 grupā pieteicās arī meitenes ''Tas ir tikai sākums'', drosmīgajām un smaidīgajām dāmām izdevās izcīnīt divas uzvaras apakšgrupā, diemžēl ceturtdaļfinālā nācās atzīt ''Nacionālās suliņas'' pārākumu. Tieši ''Nacionālās suliņas'' izcīnīja 3. vietu, pārspējot sīkstos viesus no ''Salaspils basketball'' ar rezultātu 9:7. Fināla spēlē, kurā dominēja aizsardzība, veiksmīgāki izrādījās mazie tehniskie talsinieki ''Pelmeņi'' (Leonardo Bardelli, Olivers Vāne, Trevorts Tīģeris), kas ar rezultātu 6:3 pieveica ''Rajona burunduki'' komandu. MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu saņēma Olivers Vāne.

U14 zēnu grupā laukumos bija vērojamas ļoti līdzvērtīgas cīņas visa turnīra gaitā. Turnīru lieliski iesāka  ''Asie pipari'' komanda no Liepājas, uzvarot trīs spēlēs pēc kārtas, taču pusfinālā un spēlē par 3. vietu piedzīvoja neveiksmi. 3. vietu izcīnīja komanda no Ogres ''Team 299'', kas ar rezultātu 12:8 pārspēja liepājniekus ''Asie pipari'', revanšējoties par zaudējumu apakšgrupas cīņā. Lielisku turnīru aizvadīja ''Goats'' komanda (Kristaps Nolendorfs, Deniss Bruševics, Matīss Šiliņš, Kristofers Cincius), kas palika nepārspēti visās spēlēs. Izslēgšanas spēļu kārtā pusfinālā pārliecinoši tika pārspēti ''Asie pipari'' un finālā ar rezultātu 12:6 pieveikti ''Zūras traktoristi'' komanda, kuri turnīru noslēdza augstajā otrajā vietā. MVP – Kristaps Nolendorfs
1. vieta ''Goats'', 2. vieta ''Zūras traktoristi'', 3. vieta ''Team 299''.

U17 zēnu grupā startēja piecas komandas, 3. vietu izcīnīja ''Ghlain Klain'', kas ar rezultātu 13:9 pārspēja ''Viltoti fakti'' vienību. Finālā sacentās divi principiāli pretinieki, tikko kā Ghetto festivālā triumfējušie ventspilnieki ''Air Villijs'' un ļoti talantīgā vienība no Rīgas ''Vaļera''. Ar rezultātu 15:13 ļoti līdzīgā un interesantā cīņā uzvaru izcīnīja ''Air Villijs'' (Toms Markuss Salnājs, Everts Riekstiņš, Uvis Kolosovs, Adrians Visockis Rubenis). Turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu saņēma Toms Markuss Salnājs.
1. vieta ''Air Villijs'', 2. vieta ''Vaļera'', 3. vieta ''Ghlain Klain''.

U16 M konkurencē par uzvaru cīnījās piecas komandas. Spēlē par 3. vietu ''Par piečuku visu var sarunāt'' ar rezultātu 5:3 uzvarēja ''Bibīdī'' vienību. Finālā pārliecinošu sniegumu demonstrēja ''Dzeguzes'', kas lieliski darbojās aizsardzībā, neļaujot ''Cita laika zona'' meitenēm tikt pie labām iespējam gūt grozus, visā spēle ''Dzeguzes'' (Annija Zvirbule, Nikola Šefele, Megija Šelagovska) bija pārākas ar rezultātu 8:3.
1. vieta ''Dzeguzes'', 2. vieta ''Cita laika zona'', 3. vieta ''Pa piečuku visu var sarunāt''.

OPEN grupā šogad startēja Latvijas kauss 3x3 basketbolā ieskaitē, kurā abas finālistes iegūs ceļazīmi uz Latvijas kausa finālu (6. līdz 7. augusts Ventspilī). Turnīrā piedalījā deviņas komandas, kuras tika iedalītas divās apakšgrupās. Spēlē par 3. vietu ''Papardes zieds'' dominēja groza tuvumā un guva pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 15:6 pārspējot pieredzējušo ''Taverna'' komandu. Finālā ''Priecīgus'' (Kārlis Apsītis, Rolands Nārķis, Artūrs Grīnbergs) komanda veiksmīgi darbojās uzbrukumā, Raita Silarāja audzēknis saldenieks Kārlis Apsītis darbojās teicami, gūstot grozus no dažādām pozīcījām. ''Kudzhy/MaarelsGW'' vienībai tā arī neizdevās apturēt ''Priecīgus'' komandas veiksmīgos uzbrukumus, līdz ar to šoreiz nācās atzīt ''Priecīgus'' pārākumu.. 2. vietā ''Kudzhy/MaarelsGW'', par čempioniem kļuva ''Priecīgus'' komanda! Abas finālistes izcīnīja ceļazīmi uz Latvijas kauss 3x3 basketbolā finālu! Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts ''Priecīgus'' spēlētājs Kārlis Apsītis.
1. vieta ''Priecīgus'', 2. vieta ''Kudzhy/MaarelsGW'', 3. vieta ''Papardes zieds''.

Turnīra dalības maksa bija ziedojums labdarībā, visa saziedotā nauda tika nodota trīsgadīgajam ventspilniekam Brendonam.

Bucher Municipal skills challenge konkursā par uzvarētāju kļuva U14 Z grupas ''Zūras traktoristi'' komandas spēlētājs Alens Valdmanis.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: