Par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai, kas kalendārā atzīmēta 1. jūnijā, svētdien Ventspilī notiks koši un priecīgi Bērnu svētki ar nosaukumu Brīnumzeme.

Turpinot iemīļotu un ilggadēju tradīciju, arī šogad Bērnu svētki iesāksies ar skanīgu gājienu Ritma jūra. Pulcēšanās gājienam sāksies plkst. 9.50 Lielajā laukumā. Nosaukumam atbilstošu noskaņu radīs viens no Latvijas vadošajiem bundziniekiem Andžejs Grauds un apvienība Drumline Latvia, aicinot klātesošos vienoties mūzikas ritmos. Bērnu svētku gājiens no Lielā laukuma līdz Bērnu pilsētiņai sāksies plkst. 10.30. Plānots, ka gājienam pievienosies arī Dakteri Klauni un dažādi pasaku tēli. Kultūras centra producente Rebeka Busule aicina gājiena dalībniekus ņemt līdzi grabināmus, klabināmus un citādi skanošus instrumentus, lai svētki iesāktos skaļi un vienotā ritmā. Turklāt Ritma jūrai aicināts pievienoties ikviens.

Svētku turpinājums, kā ierasts, sekos Bērnu pilsētiņā – vienas dienas Brīnumzemē. Svētku koncerts Neparasti parasti plkst. 11 tiks atklāts ar visu Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu lieluzvedumu Peļu danči ar kapelu, kas tematiski balstīts latviešu folklorā – tautasdziesmās un skaitāmpantos.

Kultūras centra pārstāve ir gandarīta par bērnudārzu kolektīvu paveikto, kuri, neskatoties uz sarežģīto Covid-19 laiku, ziemā strādāja pie «kopdanču popūrija» programmas, lai jau svētdien to atrādītu saviem mīļajiem un arī citiem koncerta apmeklētājiem. Organizatoriski lieluzveduma tapšanas laikā atbalstu jaunajiem māksliniekiem sniedza Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagoģe Vineta Krūmiņa. Pavadījumu spēlēs un kapelā piedalīsies Mūzikas vidusskolas pedagogi – profesionāli instrumentālisti. «Liels prieks un lepnums, ka varēsim baudīt ko tik skaistu!» tā Busule. Programmas turpinājumā klātesošos priecēs pamatskolās, Jaunrades namā, Kultūras centrā un Mūzikas skolā radītie priekšnesumi. Uzstāsies arī Latvijas Televīzijas raidījuma Mazo ģēniju akadēmija varoņi – kaķītis Žaks un putniņš Dudu, kuri demonstrēs, kā parasto pārveidot par neparastu.

Savukārt otru skatuvi Ritms ir visur plkst. 11.10 ierībinās iespaidīgs bungu šovs. Pēc tam publiku priecēs skolu deju kolektīvi, deju studijas, cepuru defilē un garkāje no DeltaLivik.

Pēc producentes sacītā, šogad Bērnu svētkos akcents tiek likts uz daudzveidīgām radošajām darbnīcām. Svētku apmeklētāji būs aicināti kopīgi darboties muzikālajā pļavā, piedalīties smalkās tējas dzeršanas rituālā, veiklības trasē, darboties triku un ilūziju pasaulē, cepuru, ziedu darbnīcās, papīra pārvērtību stūrītī, paviesoties virtuālajā realitātē un sacensties prāta spēlēs, kā arī veidot zīmējumus pienā un sacensties šahā.

Mazuļu vecāki plkst. 13.30 būs aicināti uz tikšanos Bēbju ligzdā kopā ar mūziķi, bērnu dziesmu autori Martu Mariju Sproģi un Sanitu Bergmani no Mīļotavas, kuras dalīsies savā pieredzē un vērtīgos padomos.

Plkst. 15 svinības sāksies arī bērnu parkā Fantāzija Pārventā. Pasaku tēli Kurmis, Varde un Taurenis aicinās piedalīties rotaļu programmā Pa ziedošo pļavu.

Organizatori, gatavojoties svētdienas notikumam, cer uz labvēlīgiem laikapstākļiem un ka nekas netraucēs radīt bērnos prieku. Kopā ar Kultūras centra profesionāļiem svētku rīkošanā aktīvi iesaistās arī visas pilsētas izglītības iestādes, Jaunrades nams, Mākslas skola, Mūzikas skola, Ventspils Tehnikums, Ventspils bibliotēka, tostarp Mūzikas bibliotēka, sporta skola Spars, atbalsta centrs Cimdiņš, ukraiņu ģimenes, kā arī apvienības Street Art un Pasaku nams. «Bērnu svētki šogad būs brīnums,» svētdienas gaidās, atskatoties uz līdz šim kopīgi paveikto, nosaka Busule.

Iedzīvotāji aicināti ņemt vērā, ka Bērnu svētku laikā tiks ierobežota satiksme. No plkst. 10.20 līdz 11.10 svētku gājiena laikā transporta kustībai tiks slēgts Lielais prospekts no Lielā laukuma līdz Bērnu pilsētiņai (krustojumos ar Ganību ielu, Lielo Dzirnavu ielu, Saules ielu, Liepājas ielu, Meža ielu, Katoļu ielu, A. Puškina ielu, J. Poruka ielu un Kroņa ielu). No plkst. 10 līdz 15 transporta kustībai tiks slēgts arī Bērnu pilsētiņas autostāvlaukums pie galvenās ieejas un tam piegulošais ielas posms no Vasarnīcu ielas puses, kā arī J. Poruka iela posmā no Lielā prospekta līdz Pētera ielai.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    reku 28.05.2022, 05:51:39

    Starptautiska bērnu aizsardzības dienai kalendārā atzīmēta 1. jūnijā.
    Svētdien vēl tikai 29.maijs.Nav labi svinēt PIRMS īstā datuma.Labāk būtu bijis pārcelt to padarīšanu uz nākamsvētdienu...

  • -2
    Pornieks 29.05.2022, 14:28:27

    Es vispār adbalstu bērnu ballēšanos.
    Jo pijaugušie bieži jau ballēties nemāk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: